Bert Noteboom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

05 mei 2022 door Redactie

Voorganger Bert Noteboom: “Alleen God kan de leegte van ons bestaan vullen”

"Alsjeblieft, haal die fopspeen uit je mond en blijf er niet langer op sabbelen. Elke schreeuw die klinkt van binnenuit kan alleen door God vervuld worden”, vertelt de bekende dirigent en voorganger Bert Noteboom in een nieuwe en inspirerende YouTube-video van Geloofstoerusting. In deze video staat Noteboom stil bij de grote leegte die wij in ons bestaan kunnen ervaren. Maak tijd voor deze inspirerende videoboodschap!

“Wat kan er een leegte in ons mensenleven zijn. We ervaren een diepe schreeuw van binnen die om vervulling vraagt, maar nooit vervuld wordt. Op het moment dat we vragen om vervulling, schreeuwen we harder en harder. Dat hebben we zelf niet eens door. Die schreeuw die klinkt, is wellicht een schreeuw vanuit jouw eenzaamheid of jouw pijn. Je denkt die dan te kunnen vullen met iets”, begint Noteboom zijn bijdrage.

“Daarbij moet ik denken aan een van onze kinderen die toen nog klein was. Ik moest eens voor een speen naar de Albert Heijn, een fopspeen eigenlijk. Een speen die je in de mond van een baby`tje duwt zodat het even stil wordt. Maar voeden? Dat doet een speen niet. Geen enkele vorm van voeding komt de baby van een buik binnen door een speen.”

“Dat is iets wat ik zie gebeuren, wat ik zie gebeuren in mensen die hun leven en hun hart vullen met Netflixen. Ik zie het ook in mijzelf. Als ik even niets te doen heb en denk van: dat wil ik wil hebben en vervolgens struin ik het hele internet af. ‘Kopen, kopen, kopen’, is dan wat ik denk. Weer andere mensen vullen die leegte op met drank en porno. Maar het bevredigt nooit. Je kunt het vergelijken met een fopspeen, een speen die even in je mond geduwd wordt. Totdat je op een gegeven moment genoeg hebt van die speen en denkt: ‘Ik hoeft dit even niet meer’. Alsnog is die diepe schreeuw in je hart er nog steeds”, vervolgt Noteboom zijn verhaal.

“Het is precies zoals David het eens verwoordde: ‘Zoals een hert schreeuwt naar water, ja zelfs smacht naar vervulling voor het leven, zo schreeuwt mijn ziel tot God.’ Mijn ziel smacht naar de levende. Elke schreeuw die klinkt van binnenuit, om welke reden ook, kan alleen vervuld worden door God. Alsjeblieft, haal die fopspeen weg. Stop hem niet langer in je mond en blijf er niet op sabbelen. Maar roep, roep naar je maker en redder. Hij wil jou vervullen door de kracht van de Heilige Geest. Zelfs zo, zoals de Heere Jezus zegt, dat er stromen van levend water uit je binnenste zullen vloeien”, zijn de afsluitende woorden van Noteboom.

Benieuwd naar de volledige bijdrage van Bert Noteboom? Hieronder is de volledige video van Geloofstoerusting te zien.

Klik hier om de website van Geloofstoerusting te bezoeken

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?