Egyptische moslimextremisten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 mei 2022 door Patrick Goede

Egyptische moslimextremisten schieten koptische christen dood

Een jonge koptische christen is door vier gemaskerde mannen gedood in Dabaa, Egypte. Hij zou 22 keer beschoten zijn. Volgens sommige nieuwsbronnen zou er nog een tweede tweede man zijn beschoten. Familieleden van de vermoorde Rani Raafat, geloven dat hij gedood werd vanwege zijn christen zijn. De verdachten staken ook zijn auto in de brand meldt International Christian Concern.

Raafat werkte in de dierengeneeskunde en werd volgens zijn vader gevraagd om de winkel te openen om goederen te ontvangen. "Ik ontving even later een telefoontje dat hij dood was. Toen ik naar de winkel ging, trof ik hem dood aan op de grond, hij lag in zijn eigen bloed."

Het tweede slachtoffer van de beschieting zou een man genaamd Sherif Rashad zijn. Hij is vermoedelijk behandeld voor een schotwond in een nabij gelegen ziekenhuis. Volgens de vader van Raafat was het niet de eerste keer dat zijn zoon beschoten werd. "Eind 2021 werd hij na een ruzie geslagen met een shotgun. De verdachte werd gearresteerd en gevangen genomen. We zaten om tafel met beide families en ze beloofden ons dat het niet weer zou gebeuren." 

Egypte staat op plaats 20 van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Volgens de organisatie worden christenen in Egypte behandeld als tweederangs burgers. Moslimextremisten dwingen christenen dikwijls huis en haard te verlaten en de regering treedt er nauwelijks tegen op.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
De ZOVEELSTE KEER, dat dagen later nog niemand ENIG commentaar heeft gegeven op de zoveelste ´executie´ van een of meerdere Christenen door aanhangers van de ´idiologie van de wreede´.