Ik ben gezegend
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

04 mei 2022 door Patrick Goede

'Wonderful Life' van Matthew West vertelt het bijzondere verhaal van de doodzieke Ron

Ron leed aan ALS, werd steeds zieker en uiteindelijk overleed hij. Matthew West is een zanger die zijn liederen vormgeeft op basis van de verhalen van anderen. Hij sprak Ron over zijn leed en leven en maakte er uiteindelijk een enorm bemoedigend en inspirerend nummer over, vol dankbaarheid. Ron liet dan ook dikwijls blijken dat hij zeer gezegend was ondanks de mindere omstandigheden aan het einde van zijn leven.

Zanger West vertelt aan People dat hij weggeblazen werd door de positieve houding van Ron toen hij hem tijdens een zoom-call in 2020 sprak. Ron had een ander nummer van West gehoord en vertelde dat zijn hospice het elke ochtend voor hem opzette.

Houding
West werd diep geraakt tijdens het gesprek. "Hij was mij voortdurend aan het bemoedigen tijdens ons zoom-gesprek. Op dat moment voelde ik mij overweldigd door de omstandigheden van die periode. Maar daar was deze man die verder kon kijken dan zijn eigen strijd met ALS, om mij zo vriendelijkheid te kunnen tonen."

"Dit leven is niet altijd prachtig, maar dit leven is ook niet het enige wat er is", zingt West in het nummer. Als een man op het randje van de dood zijn zegeningen sterk voor ogen heeft, kunnen wij dat ook doen. Bekijk in onderstaande video het bijzondere lied van West over Ron's leven en positieve houding.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen