Kerk van Schotland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 mei 2022 door Patrick Goede

Kerk van Schotland staat op het punt om homohuwelijk te accepteren

De kerk van Schotland, de grootste protestantse kerk in het land, staat op het punt om het homohuwelijk te accepteren. De meerderheid van de denominatie steunde een voorstel om voorgangers homostellen te laten trouwen. Het voorstel wordt nu meegenomen in de generale synode in Edingburgh, later deze maand. "Er is nog steeds een strijd gaande binnen de kerk", plaatst pastor Mike Goss nog wel een kanttekening.

Stafleden van de kerk zullen niet verplicht worden om homostellen te trouwen. Maar toch leidt het nieuwe beleid volgens Christianity Today tot verdeeldheid binnen de kerk. "De mensen die conservatief worden genoemd, die staan voor wat de Bijbel verkondigt, vertrekken niet. We zijn nog steeds hier", zegt Goss.

In een officiële verklaring erkent de kerk dat er verschillende visies zijn op het onderwerp. "We zetten ons in om ervoor te zorgen dat het debat gevoerd wordt in een sfeer van nederigheid en genade. Dit, zodat de toon van de discussies beschaafd mag blijven en zodat mensen respectvol zullen zijn naar mensen met een andere mening."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ook de Kerk van Schotland een 'kerk' die Gods Woord terzijde schuift en buigt voor de tijdgeest.
Vakanties
Hier adverteren?