Päivi Räsänen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 mei 2022 door Redactie

Aanklager spant hoger beroep aan tegen Finse politica Päivi Räsänen

Nadat de Finse politica Päivi Räsänen vrijgesproken is van alle aanklachten die tegen haar werden ingediend, heeft aanklager Raija Toivainen aangekondigd in hoger beroep te gaan. "Ik ben klaar om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen, in elke rechtbank waar dat nodig is", zegt de Finse politica in een reactie, tekent CNE News op.

Al drie jaar duurt de rechtszaak tegen Räsänen en daar lijken nu op z'n minst nog jaren aan toegevoegd te worden. Het gaat de aanklager onder meer om een pamflet dat de politica in 2004 schreef, 'Man en vrouw schiep Hij hen'. Ook een 'homofoob' citaat uit Romeinen 1 wat Räsänen in 2019 op sociale media deelde en een radiodebat in 2019 vormden deel van de aanklacht waarvan ze eind maart unaniem werd vrijgesproken. Haar uitingen over homoseksualiteit zouden wel beledigend zijn, maar geen haat zaaien.

Nu de aanklager heeft gezegd in hoger beroep te gaan, lijkt het proces zich voor het Finse Hooggerechtshof voort te zetten. Räsänen zegt in een persbericht "blij" te zijn dat de beslissing leidt tot een discussie over de Bijbelse visie in de Finse samenleving. "Ik ben klaar om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen, in elke rechtbank waar dat nodig is, ook als dat voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens is." Ze vertrouwt erop dat de eerdere beslissing genomen is op basis van de waarheid, "ondanks de aanpak van de aanklager".

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Uiteindelijk zal Gods waarheid toch zegevieren!
Vakanties
Hier adverteren?