Pinkstercampagne GZB
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 mei 2022 door GZB

GZB: met de wereldkerk op weg naar Pinksteren

De GZB ziet ernaar uit om samen met Gods wereldwijde kerk toe te leven naar het Pinksterfeest. U bent van harte welkom tijdens het online GZB-event op zaterdag 21 mei met gasten uit Bulgarije, Colombia, Libanon en Nepal. Maar de GZB organiseert nog veel meer activiteiten, zoals een internationale gebedsbijeenkomst op woensdag 1 juni.

Het thema van de pinkstercampagne is dit jaar: Vertel, over de grote daden van God. Hoe vaak doen we het? Elkaar vertellen wie God is en wat Hij doet. Zomaar – gevraagd of ongevraagd – iets goeds zeggen over Hem. In Nederland is dat niet gebruikelijk. Juist gelovigen uit de wereldkerk houden ons op dit punt een spiegel voor. We horen hen vaak vrijmoedig spreken over de grote daden die God doet. Het thema is een uitnodiging om – samen met de wereldwijde kerk – goed te spreken over God.

Bezoek uit Bulgarije, Colombia, Libanon en Nepal
Natalya Stoykova uit Bulgarije, ds. Sixto Hernandez uit Colombia, Elie Haddad uit Libanon en Jiwan Bharati uit Nepal komen in mei op uitnodiging van de GZB naar Nederland. Zij toeren door het land en ontmoeten verschillende gemeenten en jongerengroepen. Daar delen zij hun bijzondere levensverhaal. Ds. Hernandez bijvoorbeeld, zet zich in de miljoenenstad Medellín in voor kerkplanting, maar woont en werkt ook onder prostitués en verslaafden.

D.V. zaterdagavond 21 mei: Online GZB-event
Eén van de hoogtepunten van de pinkstercampagne is het online GZB-event. Het belooft een afwisselend programma te worden waarin we met onze buitenlandse gasten, ds. Kees van Ekris en ds. Leon van den Dool nadenken over het thema ‘Vertel, over de grote daden van God’. U kunt thuis meekijken, maar de GZB hoopt dat zoveel mogelijk gemeenten samenkomen rond een kampvuur of maaltijd om zo in verbondenheid met elkaar én de wereldkerk deze avond mee te beleven.

Toeleven naar het Pinksterfeest
Maar de GZB organiseert nog veel meer activiteiten. Zendingscommissies verkopen GZB-wereldthee. Er is een verhalentocht voor kinderen en een escaperoom voor tieners. En evenals vorig jaar is er een internationale gebedsbijeenkomst, dit jaar op woensdagavond 1 juni. Met al deze activiteiten wil de GZB samen met Gods wereldwijde kerk toeleven naar het Pinksterfeest. 

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?