Karmelieten klooster
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

04 mei 2022 door Patrick Goede

Karmelietenklooster opent na 90 jaar deuren voor documentaire: "Eenvoud geeft je waarheid"

Een Karmelietenklooster in Engeland dat normaal gesproken voor niemand toegankelijk is (behalve vanwege medische of religieuze redenen) opende eenmalig na 90 jaar haar deuren voor de korte documentaire "Leven in verborgen licht".

Een non vertelt: "Ik luister naar het nieuws maar wat ik hoor filter ik constant om te kijken hoeveel er waar van is. Van alle reclame is niets waar. Alleen integere mensen kunnen de waarheid waarderen. Eenvoud geeft je waarheid."

Het leven dat getoond wordt is sober maar niet somber. De nonnen hebben veel lol met elkaar en onderhouden diepgaande relaties. "Sommigen worden vonkjes van licht, anderen vatten vuur en vlam. Ze zeggen dat Gods Geest alles vervult. Het dringt door tot in alle lagen van de wereld. Gods Geest is speels zeggen mensen wel eens. Het dringt door tot in het diepst van ons bestaan met de prachtige speelsheid van de Heilige Geest", vertelt een andere non met een twinkeling in haar ogen.

Ze vervolgt: "Het betekent niet dat je alleen maar goede daden doet. Het kan wild en wonderbaarlijk zijn, schitterend en in de vorm van liefdevolle relaties. Gods Geest vervult ook mensen binnen romantische relaties met schoonheid en liefde. Door muziek en dans heen, noem het maar op. Dat is de schoonheid van het leven, Gods Geest die ons allen vervult."

Bekijk in onderstaande video de documentaire 'Life in Hidden Light'.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen