Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 mei 2022 door Redactie

Zeven brieven uit de wereldkerk: Wat is het geheim van kerken in Afrika, Azië en Latijns-Amerika?

Wat is het geheim van kerken in Afrika, Azië en Latijns-Amerika? Hoe kijken niet-westerse christenen aan tegen de situatie van de kerk in het westen, en die van Nederland in het bijzonder? Wat zouden zij ons willen meegeven?

In Zeven brieven uit de wereldkerk houden zeven niet-westerse kerkleiders en theologen uit het netwerk van GZB, Kerk in Actie en Verre Naasten de kerk in Nederland een spiegel voor: om te bemoedigen, uit te dagen en te inspireren.

In een online seminar praten we door over deze brieven. Zijn wij wel in staat te luisteren naar de wereldkerk? Wat kunnen we leren over kerk zijn in moeilijke tijden? En wat zijn onze blinde vlekken als kerk in een geseculariseerde maatschappij?

We luisteren naar de verschillende stemmen uit de wereldkerk en gaan met elkaar in gesprek over wat het betekent om Christus te volgen in tijden van crisis en ontkerkelijking.

Programma
Presentator: Jurjen ten Brinke (presentator EO; voorganger Hoop voor Noord)

Ronde 1: luisteren naar de wereldkerk
In gesprek met Wouter van Veelen (voorganger, initiator en eindredacteur Zeven brieven uit de wereldkerk) en Berdine van den Toren-Lekkerkerker (interim directeur Nederlandse Zendingsraad)

Ronde 2: kerkzijn in moeilijke tijden
In gesprek met Walid Alasa’ad (voorganger ICF Oase Amersfoort) en Berdine van den Toren-Lekkerkerker.

Ronde 3: kerkzijn in een geseculariseerde samenleving
In gesprek met Karin van den Broeke (programmaleider Kerk in Actie; bestuurslid Wereldraad van Kerken; respondent Zeven brieven uit de wereldkerk) en Wilmer Blijdorp (voorganger; respondent Zeven brieven uit de wereldkerk).

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen