Chinese wetgeving
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 mei 2022 door Redactie

China neemt nieuwe wet aan 'om religieuze propaganda te voorkomen'; christelijke website offline gehaald

De christelijke website Jona Home is door nieuwe Chinese wetgeving offline gehaald. In de wet worden websites verplicht een licentie aan te vragen als ze religieuze content willen plaatsen. De Chinese overheid nam de wet aan om religieuze propaganda te voorkomen, schrijft de Christian Post.

De populaire christelijke website Jona Home kan na 21 jaar ‘niet langer broeders en zusters in Christus dienen’, zo valt er op de homepage te lezen. Hoe dat komt? ‘Dat heeft met redenen te maken die iedereen weet’, meldt Jona Home. Bitter Winter, een christelijke belangenbehartiger, zegt dat het alles te maken heeft met de nieuwe wet die afgelopen 1 maart inging.

De wet houdt in dat je vanaf 1 maart een licentie moet aanvragen om inhoud op internet te plaatsen dat met religie te maken heeft. Alleen ‘legale organisaties’ mogen dat doen, schrijft de wet voor: wat in China slechts om vijf religieuze organisaties gaat: de Boeddhistische Chinese Associatie, de Taoïstische Chinese Associatie, de Islamitische Chinese Associatie, de protestantste Driezelfkerk en de Patriottistische Katholieke Associatie. Bitter Winter meldt echter dat zelfs deze vijf organisaties te maken hebben met beperkingen en er per plaatsing bekeken wordt of het wel de goede inhoud heeft.

Wat je dus niet zomaar op internet mag plaatsen in China is een dienst, aanbidding, doop of het zingen van religieuze en dus ook christelijke liederen.

In China zijn ongeveer 97 miljoen christenen, schat Open Doors in. Veel van hen aanbidden God in niet-goedgekeurde, illegale kerken, die vaak ondergronds hun diensten houden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen