bijbellezen kinderen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 april 2022 door Redactie

Activist uit Florida wil dat scholen Bijbels verbieden na nieuwe wet

In de Amerikaanse staat Florida heeft activist Chaz Stevens tal van scholen verzocht om de Bijbel te verbieden. Dit naar aanleiding van een recent aangenomen wetsvoorstel in de staat waardoor ouders bezwaar kunnen maken tegen educatief materiaal. Het verbieden van andere boeken maakte de activist zo boos dat hij nu wil dat ook de Bijbel verboden wordt.

Dat meldt National Public Radio (NPR) dat de door Stevens verspreide boodschap heeft ingezien. Daarin verzoekt hij schoolbesturen om ‘per direct de Bijbel uit klaslokalen, schoolbibliotheken en al het instructiemateriaal te verwijderen’. Maar dat is wat Stevens betreft nog niet genoeg. Hij wil ook dat elk boek dat naar de Bijbel verwijst wordt verbannen van scholen. Hij haalt in zijn boodschap een wetsvoorstel aan dat in maart door gouverneur Ron DeSantis werd ondertekend. Door dit wetsvoorstel is het voor ouders mogelijk bezwaar te maken tegen educatief materiaal.

Dat wetsvoorstel was vooral gericht op schoolboeken met seksueel expliciet materiaal. Daar waren namelijk meerdere klachten over binnengekomen bij ouders. Het gaat daarbij voornamelijk over boeken met LHBTIQ+-thema’s en coming-out verhalen. Onder meer het boek ‘Gender Queer: A Memoir’ werd in de ban gedaan. Dat was volgens DeSantis de juiste keuze: “Het is een boek in cartoonstijl met grafische afbeeldingen van kinderen die seksuele handelingen verrichten”, zei de gouverneur daarover. “Dat is verkeerd.”

Er is veel kritiek op de nieuwe wetgeving omdat het wat de tegenstanders betreft het vrije denken en de vrijheid van meningsuiting flink inperkt. Stevens besloot om daadwerkelijk in actie te komen en richt zich daarbij op de Bijbel. Hij schreef een oproep aan alle scholen in Florida waarin hij zeven punten van bezwaar noemt tegen de Bijbel. Daarbij verwijst hij onder meer naar overspel, seksuele immoraliteit en ontucht in de Bijbel: ‘Willen we onze jeugd echt leren over dronken orgieën?’, vraagt hij zich af.

Ook heeft hij het over verkrachting en kindermoord in de Bijbel. ‘Als je moraliteit en ethiek wil onderwijzen, wil je dan echt een boek lezen waarin je baby’s tegen rotsen moet laten slaan?’, verwijst hij naar Psalm 137.

In een reactie tegenover NPR zegt hij vooral de aandacht te willen vestigen op de in zijn ogen hypocrisie. Het is overigens niet de eerste keer dat hij het nieuws haalt met een dergelijke actie. In 2015 verzocht hij elf verschillende gemeenten in Zuid-Florida om bij vergaderingen het openingsgebed te laten vallen óf het gebed te laten leiden in naam van satan. Sommige steden schrapten daarop inderdaad het openingsgebed.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Gelukkig hebben we het separate Nieuwe Testament nog, waar deze meneer zich geen zorgen over hoeft te maken.

Wel jammer dat deze meneer er, als zoveelste, blijk van geeft, niet te begrijpen dat de Oudtestamentische geschriften voor christenen niet bedoeld zijn als "richtlijnen voor hoe we moeten leven", maar "tot onze lering" opgeschreven zijn.

Als geschiedkundige verhaling, en in veel opzichten juist hoe het NIET moet. Er is geen christen die reinigingswetten naleeft of verzoeningsoffers brengt, maar dat ontgaat de critici.