Hans Maat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

02 mei 2022 door Redactie

Hans Maat deelt indrukwekkend lied: 'Laten we de naam van Koning Jezus proclameren'

'Dit is een goed lied, inhoudelijk en muzikaal. Wat mij zeer verbaast: overal wordt dit genre van liederen gezongen en ze zijn zeker radicaal, charismatisch en klassiek in de zin van bevindelijk en ook paulinisch. Ze bezingen het geloof in de onzichtbare werkelijkheid achter wat wij zien, ze gaan uit van de realiteit van Gods kracht, het onderkennen van demonische bolwerken, het geloof in genezing en bevrijding...', stelt Hans Maat, directeur van het Evangelisch Werkverband via Facebook. Hij deelt een indrukwekkend lied.

Maat: 'Je zou zeggen dat ze een confrontatie moeten zijn met protestantse, traditioneel evangelicale of zelfs met katholieke gelovigen. Maar niks is minder waar: ze klinken overal, zeker via radio, online en in huiskamers of bijeenkomsten. Sterker nog: Ik zing ze in diverse kerkdiensten, zeker ook in de PKN, hoewel de voorkeur daar geregeld uitgaat naar een mix met bijvoorbeeld Sela. Ik weet dat de inhoud en praxis van charismatische liedjes onder vele theologen gemeden wordt of dat er zelfs diepe allergie voor bestaat. Voor mij geldt dat niet. Deze liederen raken mij en ik wil er zelf ook schrijven..

Hoewel ik ervoor pleit dat we ze zingen, houd ik natuurlijk ook van psalmen, hymnen, Taizé en dat luister en zing ik ook nog veel. Maar het blijft wonderlijk dat deze liedcultuur het zo goed doet. Voor mij toch een bewijs dat het universele aloude evangelie waarheid bevat die gemeenschappelijk wordt herkend in elke tijd en die niet stuk te krijgen is. Maar voor nu met Koningsdag (Hans Maat deelde het lied op woensdag 27 april, red.) in het verschiet: laten we de Naam van de enige koning proclameren die onze enige hoop is en vertrouwen: I speak Jesus!'

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen