Roberto Rosso
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

02 mei 2022 door Hour of Power

DJ Roberto Rosso verloor goede vriend Michaël Stoop: "Verwerk het nog iedere dag"

“Misschien had ik meer kunnen betekenen voor hem, door eerder signalen op te pikken.” DJ Roberto Rosso was een goede vriend van Michaël Stoop van De Rechtsstaat, die inmiddels is overleden. Hij vertelt bij Hour of Power over het verwerken van dat verlies en hoe hij persoonlijk tot bekering kwam na een rebelse tienertijd.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

“Net voor het overlijden van Michaël hebben we nog een lied geschreven en opgenomen”, vertelt de muzikant. “Hij zag het leven al heel lang niet meer zitten. Ik heb die worsteling deels meegemaakt maar niet genoeg. Anders had ik misschien meer voor hem kunnen betekenen. Ik denk zeker niet dat ik het had kunnen voorkomen, maar eerder signalen oppikken had wel gekund.”

Telefoon
Het verwerken van het verlies van zijn vriend doet Rosso nog iedere dag. “Het gaat nu wel een stuk beter. De eerste zeven, acht maanden waren echt heel zwaar en ik heb daar ook externe hulp bij nodig gehad. Als ik nu uit bed stap ben ik weer een stuk vrolijker. Ik kan het leven en alles wat daar bij komt kijken toch weer een stuk beter aan.”

"Aan het eind van die jeugddienst voelde ik zo’n warme knuffel en een arm om mijn schouder, terwijl er op dat moment niemand naast mij zat"

Wat is de les die Rosso geleerd heeft door het overlijden van Michaël? “Ik heb geleerd beter te luisteren naar wat mensen zeggen en echt naar hen om te kijken. Ook wil ik niet alles vol plannen, als ik vijf minuutjes heb, dat ik dan even de telefoon pak om een belletje te plegen en te vragen hoe het met iemand gaat. Misschien moet je daarna gelijk weer door maar dan heb je toch even gebeld. Dat je echt even naast iemand gaat staan.”

Disco
“Mijn doel is om een brug te slaan tussen jongeren en het geloof door middel van muziek”, vertelt Rosso over het doel in zijn leven en zijn werk als DJ. “Wanneer je kiest voor het leven met Jezus wordt het niet per se makkelijker maar wel mooier. Als je op jonge leeftijd als DJ in discotheken staat dan moet je keuzes maken. Je moet iedere dag keuzes maken.”

Zijn loopbaan begint wanneer hij in zijn tienertijd de kroegen en café's in de binnenstad van Harderwijk afstruint met de vraag of ze een DJ kunnen gebruiken. “Zo ben ik daar binnengekomen en een aantal jaar gebleven vanaf mijn zestiende.” Op zijn 17e wordt Rosso vervolgens uitgenodigd voor een jeugddienst en verandert zijn kijk op het leven. “Ik denk dat we allemaal onderbewust iets met God hebben. Of in ieder geval heeft God iets met ons. Hij laat niet los. Aan het eind van die jeugddienst voelde ik zo’n warme knuffel en een arm om mijn schouder, terwijl er op dat moment niemand naast mij zat. Ik kreeg de gedachte dat God liet weten dat Hij er ook voor mij was. Toen brak ik in tranen uit en voelde mij overweldigd door geluk en liefde. Vier weken later heb ik mij laten dopen.” 

Hulp nodig? Bel 113 Zelfmoordpreventie: 0900 0113 of kijk op 113.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?