Moeder neergestoken
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 april 2022 door Patrick Goede

Oeganda: Jonge moeder tijdens Pasen neergestoken vanwege bekering

Een jonge moeder van twee kinderen, Zaina Gimbo (26), is na afloop van een Paasdienst door haar man neergestoken volgens Morning Star News. Gimbo vertelt vanaf haar ziekenhuisbed dat ze eerder deze maand, op 2 april haar leven aan Jezus had gegeven. "Mijn man sloeg en stak mij met een langs mes."

De dag was voor Gimbo juist zo vrolijk begonnen. "Het was een geweldige Paasviering. Rond één uur 's middags kwam ik thuis, niet wetende dat mijn man was thuisgekomen. Ik was vol vreugde teruggekomen en zong christelijke liederen die ik in de kerk had geleerd", vertelt Gimbo. 

"Onmiddelijk sprong de deur open en kwam hij kwaad naar mij toe", vervolgt Gimbo. "Hij sloeg mij en stak mij met een lang mes. Ik schreeuwde en er kwamen allemaal mensen naar ons toe die hem ontwapenden. Ik bloedde hevig en viel flauw."

Ze wordt uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht en vrienden van haar doen aangifte bij de politie. Die onderzoekt het incident. Lokale leiders hebben de actie van haar man veroordeeld. In Oeganda is vrijheid van religie in de grondwet opgenomen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Weer een duidelijk geval religie van "vrede" (zie oorspronkelijke artikel"). Als je (ook nog eens op een nogal knullige wijze) het evangelie geprobeerd hebt het evangelie te kopiëren wordt het een anti-evangelie. Zie o.a. ook Noord-Korea daar is immers hetzelfde gebeurd.