Reinier Sonneveld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 april 2022 door Redactie

Terugluisteren: Reinier Sonneveld over religieuze manipulatie

"Jij hebt een groot probleem, ik heb hier een evangelie: een definitieve oplossing voor jou." Volgens Reinier Sonneveld gaan sommige religieuze leiders op deze manier te werk. "In het begin is de drempel laag, maar op een gegeven moment merk je dat je er nooit helemaal komt", vertelt de christelijke spreker en schrijver in gesprek met Groot Nieuws Radio over religieuze manipulatie.

Sonneveld: “Hoe meer je met een zwart-wit verhaal bent opgegroeid, hoe meer het een crisis veroorzaakt op het moment dat je andere kleurtjes binnen krijgt. Want de werkelijkheid is nou eenmaal eindeloos complex en God is eindeloos groot. Dus natuurlijk is een zwart-wit verhaal per definitie altijd een leugen. Het wordt een crisis op het moment dat je diversiteit ontmoet. Met de mogelijkheid dat je daarmee meer waarheid ontmoet, omdat de waarheid nu eenmaal divers is.”

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
'Dus natuurlijk is een zwart-wit verhaal per definitie altijd een leugen'... Nou, da's tenminste duidelijk - geen grijs gebied te bekennen in deze quote. Ik ben blij dat Zonneveld zelf zijn eigen betoog onderuit haalt met dit soort uitspraken...dan scheelt anderen weer tijd.