Jon Erickson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

03 mei 2022 door CAMA Zending

Zendelingen Jon & Anja Erickson zien kreupele man tot geloof komen

Op Valentijnsdag 2021 brak Nema (zijn echte naam) uit Guinee een bot in zijn bovenbeen na een vervelend motorongeluk. Net zoals vele Guineeërs ging hij naar een ”bamboo-botten-zetter”. Maar zoals gebruikelijk liep dat niet goed af.

Deze geneesheren beloven te kunnen genezen, maar eigenlijk veroorzaken ze alleen maar onnodig lijden. Het bot van Nema was dan ook niet rechtgezet en hij had verschrikkelijke pijn. Hij werd kreupel en kon niet meer voldoen aan de financiële verantwoordelijkheid voor zijn gezin of naar school gaan.

Een vriend van Nema, die ‘toevallig’ ook een vriend is van zendeling Jon Erickson (links op de foto), vertelde hem over Hope Clinic en bracht hem langs voor een consultatie. Er werd een operatie ingepland, twee dagen na Valentijnsdag 2022.

Vanwege de slechte genezing van de eerdere ‘botten-zetter’ waren zijn spieren, zenuwen, aderen en pezen te kort. Toen het bot op de juiste manier werd teruggezet werd alles flink uitgerekt en als gevolg daarvan had hij flinke pijn na de operatie.

Na de operatie begon Jon met Nema te praten over zijn geestelijk leven. Wonderbaarlijk genoeg was Nema erg open en kwam tot geloof! Halleluja! Dit is hoe medisch werk en zending hand in hand gaan.

Voordat hij weer naar huis kon werd hem een Nieuw Testament overhandigd, Jon vertelde dat hij er al flink in aan het lezen is.

Lees hier meer over het werk van CAMA Zending

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen