Ds. D. van Luttikhuizen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 april 2022 door Jeffrey Schipper

Ds. Van Luttikhuizen geconfronteerd met 'beginnende ziekte van Alzheimer'

"Bijna twaalf jaar mochten Marlyse en ik het werk samen doen, met de liefde en vreugde van ons hart." Ds. D. van Luttikhuizen legt zijn werk als predikant van Evangelisch Centrum Rehobôth in het Belgische Gent binnenkort naast zich neer vanwege gezondheidsproblemen, zo maakt hij volgens het Reformatorisch Dagblad duidelijk in het magazine De Evangelist

De gezondheidsproblemen begonnen ongeveer een half jaar geleden. In eerste instantie dacht de predikant aan corona. "Toch was ik er niet gerust over en via de huisarts kwam ik bij de neuroloog in het St. Lucasziekenhuis in Gent. Na een lange reeks van onderzoeken weten we nu waarvoor we staan: er is een beginnende ziekte van Alzheimer geconstateerd. Let wel, beginnend. Ik heb er bewust voor gekozen om deze benaming van de ziekte te gebruiken, dat maakt het niet mooier, maar wel duidelijker."

Het is niet de eerste keer dat Van Luttikhuizen met gezondheidsproblemen wordt geconfronteerd. Als 19-jarige orgelstudent aan het conservatorium kwam zijn leven op de kop te staan. “In mijn bovenarm werd een tumor ontdekt", zei hij eerder in gesprek met CIP.nl. "Die heftige gebeurtenis heeft mij stilgezet. Ik was druk met mijn studie aan het conservatorium en opeens kreeg ik dit bericht te horen. Ik werd geconfronteerd met de eindigheid van mijn leven. Daar kwam nog bij dat de arts vertelde dat ik mogelijk mijn vingers niet meer zou kunnen bewegen. ”Die boodschap kwam hard binnen.”

Na een operatie sprak Van Luttikhuizen een bijzonder gebed uit: ‘Mag ik mijn leven in Uw dienst besteden?’ “Dat verlangen werd groter en groter”, vervolgt de predikant. “Als twintiger heb ik later mogen ervaren dat de Heere mij riep om het Evangelie te verkondigen. Ik wilde vooral dat de Heere mij zou gebruiken om Zijn boodschap door te geven aan anderen. De weg ging anders dan ik me had voorgesteld, maar de Heere opende Zelf een weg."

Ook vertelde hij over zijn werk op de evangelisatiepost in Gent: "Sommige bezoekers zijn opgegroeid in een christelijk gezin en van jongs af aan onderwezen vanuit de Bijbel. Anderen hebben de Bijbel nog nooit met eigen ogen gezien. We ontmoetten een jongeman die bij ons voor het eerst over het Evangelie hoorde. Op die momenten zie ik de taak van een evangelist: Ik hoef alleen maar te zaaien. Als dat gebeurt, mag ik vrucht verwachten. Maar ik ben er niet om te oogsten."

"Binnen afzienbare tijd" legt Van Luttikhuizen zijn werk naast zich neer.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Wat een nare verschrijving in de laatste zin van dit artikel! Het woordjes 'naast zich' staan daar onterecht. De fam. van Luttikhuizen sterkte gewenst bij alle veranderingen die dit met zich mee zal brengen. Veel liefde en geloof gewenst.