Daniëlle Rebel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 april 2022 door Patrick Goede

Daniëlle Rebel hield niet van zichzelf: "Ik vertrouwde God ten diepste niet"

“Ten diepste hield ik niet van mijzelf. Mijn hele leven was gebouwd op deze vraag: Laat mij niet alleen, red mij.” Daniëlle Rebel is ondernemer en lanceerde haar eigen kledinglijn ‘Fair Rebel’ genaamd. Ze kwam zichzelf op een gegeven moment flink tegen in dit leven en vertelde daar afgelopen zondag bij Hour of Power over.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Daniëlle groeit op in een liefdevol ondernemersgezin en begint na haar middelbare school aan een studie logopedie. “Dat je niet kunt praten leek mij het heftigste wat ik mij kon voorstellen. Na acht jaar ‘thuisblijfmoeder’ te zijn geweest ben ik een christelijk gastouderbureau begonnen en vervolgens heb ik Fair Rebel opgestart. Ik had het idee dat God dit voor mij had weggelegd en heb mijn hele vermogen erin gestoken. Maar het is niet gelukt. We zijn aan het uitverkopen en ik ga er mee stoppen. Mijn doel was om met behulp van kleding mensen over Jezus te vertellen. Ik wilde dat ook eerlijk doen als ambassadeur van Compassion, want 47 miljoen kinderen worden uitgebuit vanwege onze kleding. Dat is niet oké.”

"Maar Daniëlle, Ik heb je gemaakt naar Mijn evenbeeld. Weet je wel hoe geniaal jij bent?"

Het ondernemersbloed van Daniëlle kruipt dus waar het niet gaan kan. Maar toch komt het leven van Daniëlle door al het harde werken tot stilstand. “Ik kon niet anders, ik was doodop. Ik heb nog iemand aangenomen voor het gastouderbureau en dacht het voor elkaar te hebben. Maar toen viel ik weer om. Vervolgens had ik het idee dat God zei: ‘Ik heb je gezegd dat je los moest laten, waarom heb je dat niet gedaan? Vertrouw je mij niet?’ Ik was door die burn-out heengegaan maar ik had nog steeds niet begrepen waar het nou fout was gegaan. Wat ik nu snap is dat God ons voor Zijn eeuwigheid gemaakt heeft. Ik geloofde Hem ten diepste niet. Alles wat ik deed in mijn leven getuigde ervan dat ik zelf de touwtjes in handen hield. Want wat als Hij er toch niet stond aan het einde van mijn geld? Ik heb het bedrijf verkocht, begon aan Fair Rebel en dacht dat ik deed wat God in mij had gelegd. En het lukte gewoon niet. Ik hield niks over.”

Dan confronteert God haar opnieuw. “Hij zei: ‘Geloof je dat ik een Goede Vader ben?’ En ik dacht: Om heel eerlijk te zijn, nee, dat geloof ik niet. Straks zit ik zonder huis en wat zeg ik dan tegen mijn kinderen? Je moeder wilde graag op de paden van de Heer wandelen? God bleef daarna stil. Na een poosje had ik het idee dat Hij zei: ‘Maar Daniëlle, Ik heb je gemaakt naar Mijn evenbeeld. Weet je wel hoe geniaal jij bent?’ We zijn gemaakt voor Zijn eeuwigheid, maar we leven vaak maar alsof we voor 80 jaar leven. Toen bedacht ik mij dat als ik Hem echt zou vertrouwen en geloven, ik mijn webshop los zou laten. Omdat ik niet gemaakt ben om te concurreren en te produceren. Andere mensen misschien wel, maar ik niet. En ik kreeg interesse voor mezelf als creatie van God. Dat is iets anders dan egoïsme, het is gaan houden van het origineel en loslaten wat daar niet bijhoort. Dat is echt een feest. Je kunt afscheid nemen van wat aan je is gaan plakken en je blijft dan zelf over. Ik vind mezelf nu best wel leuk. Omdat God wist wat Hij maakte toen Hij mij schiep.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen