Nice steekpartij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 april 2022 door Redactie

Franse priester neergestoken in Nice, ook non gewond

Opnieuw is er in Frankrijk een priester neergestoken. De man raakte gewond maar is buiten levensgevaar. Ook een non, die probeerde de priester te beschermen, raakte gewond.

Het incident vond plaats in de Saint-Pierre-D’Ardène kerk in Nice afgelopen zondag. Uit het niets viel een onbekende man de priester aan met een mes. Hij wilde op de priester insteken, maar die verweerde zich kranig. Er ontstond een worsteling waar ook zuster Marie-Claude zich mee bemoeide. Ze wist het mes uit de handen van de man te slaan, maar raakte daarbij wel lichtgewond aan haar arm. De priester had meerdere steekwonden, maar verkeert volgens Franse media niet in levensgevaar.

De Franse politie slaagde er al snel in om de dader te arresteren. Over de motivatie en de identiteit van de man is weinig bekend gemaakt. In een officieel statement rept de Franse justitie over een ‘mentaal labiele man’. Ook benadrukten de autoriteiten dat er geen aanwijzingen zijn voor een terroristisch motief en dat de man geen strafblad heeft. Het betreft een 31-jarige Fransman.

Het is zeker niet de eerste keer dat er een priester wordt aangevallen in Frankrijk. Regelmatig komen er berichten uit het land over steekpartijen en gewelddadige aanvallen op kerken. Daarbij gaat het om uiteenlopende motieven zoals persoonlijke ruzies, mentale problemen maar ook islamitisch terreur. De gedachten van veel mensen zullen bij deze steekpartij in Nice zijn uitgegaan naar oktober 2020. Toen beroofde een moslimterrorist in een kerk in diezelfde stad drie mensen van het leven. Bij twee van hen sneed hij de keel door.  

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen