Pasen Amsterdam
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 april 2022 door Patrick Goede

Speelt geloven nog wel een rol van betekenis in Amsterdam? "Er is hierna niks meer"

CIP/Cvandaag trok naar onze hoofdstad om willekeurige voorbijgangers naar de betekenis van Pasen te vragen. Helaas bleken er maar weinig mensen te vinden die afgelopen weekend echt stil hebben gestaan bij het offer van Jezus Christus. Theoloog Rikko Voorberg, oprichter van de Pop-up kerk in Amsterdam legt uit dat het "een beetje eenzaam" kan zijn als christen in Amsterdam.

Voorberg ziet het een beetje als "zijn lot" dat hij de gemeenschap van christenen in Amsterdam vaak moet missen. "De toewijding aan een gemeenschap, ook al voel je je er niet helemaal thuis, daar is deze stad veel te onrustig voor", vertelt de theoloog. Aan de andere kant ziet de theoloog het wel als voordeel dat christenen in Amsterdam "inzien dat er niet veel reden is om elkaar theologisch naar het leven te staan", vanwege de minderheid die ze vormen.

Een vrouw op het Leidseplein vertelt dat ze wel eens over het leven na de dood nadenkt. "Ja, dat vraag ik mij wel eens af ja. Maar dat heeft dan waarschijnlijk met mijn (christelijke red.) opvoeding te maken en dan denk ik weer: Nee, er is hierna niks meer. Als ik de oorlog zie in deze tijd denk ik: hoe kan het dat er een God moet zijn? Als dit allemaal moet gebeuren?"

Bekijk het verslag uit Amsterdam in onderstaande video.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
De geloofwaardigheid is een sluipend gevaar van generatie op generatie in feite van alle tijden. Het Godsbesef is blijven hangen vaak op een negatieve manier, God de schuld geven op de narigheid in deze wereld niet wetend door gebrek aan bijbelkennis dat wij zelf schuldig zijn in dit wereld gebeuren. Bidden en het evangelie brengen is de enige hoop om de mensen weer bij Jezus te brengen. Wij hoeven dit alleen te doen want Jezus doet harten veranderen.