Bert Noteboom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 april 2022 door Redactie

Vloggende Bert Noteboom vanuit Hof van Gethsemane: “Grote druppels bloed vielen hier neer”

“Een steenworp? Hoe ver is dat eigenlijk? Laten we eens gaan kijken, dan kun je het zelf meemaken”, zegt Bert Noteboom. In een YouTube-vlog van de serie ‘Reisgids door het beloofde land’ neemt de bekende dirigent en voorganger de kijker mee door de Hof van Gethsemane: “Grote druppels bloed vielen hier op aarde neer.”

“Als de Heere Jezus met zijn discipelen in de tuin van Gethsemane is aangekomen, laat Hij een deel van zijn discipelen alleen achter. Dan gaat hij met enkele discipelen verder de tuin in", begint Noteboom zijn vlog. '"Als Hij verderop is gekomen, laat Hij ook Zijn laatste discipelen achter. Dat doet Hij met de woorden: ‘Mijn ziel is bedroefd, tot de dood toe. Blijf hier en waak met mij.’ Op een steenworp afstand viel Hij op zijn knieën neer en bad tot Zijn vader.”

"Een steenworp, hoe ver is dat eigenlijk? Laten we eens gaan kijken, dan kun je dat ook meemaken”, zegt Bert Noteboom terwijl hij door de nog bestaande Hof van Gethsemane loopt. “Jezus loopt in het donker bij hen vandaan, zeg maar een stap of 20 verderop. Hij werd zeer angstig, zo lezen we in de Bijbel. Hij viel op zijn knieën en bad: ‘Vader, neem deze drinkbeker weg van Mij. Maar laat niet Mijn maar Uw wil geschiedde.' God, de Vader, nam deze drinkbeker niet weg. Maar hij zond wel een engel die Jezus versterkte. De Heere Jezus kwam terecht in een zware zielenstrijd. Hij worstelde en werd zo bang dat Hij bloed zweette.”

“In de medische wereld is het een bekend gegeven dat dat kan gebeuren als je doodsangsten uitstaat. De Heere Jezus worstelde met God. Grote druppels bloed vielen hier op aarde neer. Toen Hij opstond, ging Hij terug naar Zijn discipelen. Dat waren 20 stappen. Hij maakte hen wakker, want Hij trof ze slapend aan. Hij zei: ‘Kunnen jullie niet een uur met mij waken? Sta op en bidt dat u niet in verzoeking komt’. Terwijl hij nog sprak, kwam er een menigte het hof binnen om Hem gevangen te nemen”, luiden de laatste woorden van Noteboom.

Benieuwd naar de volledige video? Deze is hieronder te zien. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen