Samantha
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 april 2022 door Redactie

Tijdens een slapeloze nacht verschijnt God aan Samantha: “Ik wist dat het een boodschap van Hem was”

“Elke nacht opnieuw lag ik wakker en rookte ik sigaretten op mijn terras. Wat ik ook maar probeerde, niets hielp”, vertelt Samantha in een YouTube-video van Xpedition Glory. De vrouw die met het christelijk geloof werd grootgebracht werd lange tijd geteisterd door een tekort aan slaap en kon daardoor nog nauwelijks functioneren. Jarenlang wachtte ze soms wanhopig op een teken van God, totdat Hij door de wind daadwerkelijk aan haar verscheen.

“Ik ben op een hele fijne manier met het geloof opgevoed. Vroeger gingen we ook altijd naar de kerk. Op een gegeven moment ben je puber en krijg je andere interesses”, zegt Samantha. Dat zorgde ervoor dat haar geloofsleven op een lager pitje kwam te staan. “Al ben ik wel altijd blijven bidden. Sindsdien is het zo in mijn leven verder gegaan.”

Zo'n 10 jaar geleden ontwikkelde Samantha slaapproblemen en lag ze hele nachten wakker. “Het werd alleen maar erger en erger. Wat ik ook maar probeerde, niets hielp. In die tijd was ik ook echt zoekende. Ik bleef bidden en deed soms een aantal keer per dag. Ik vroeg God: ‘Waarom word ik nu niet geholpen’ In mijn leven was ik tot dusver nog nooit door God geraakt, al wist ik wel dat Hij er voor mij was.”

Op een gegeven moment besluit Samantha een Alpha-cursus te volgen. “Ik leerde meer over het geloof maar ook toen bleef een seintje van God uit, terwijl je wel eens van andere christenen hoort dat zij iets bijzonders ervaren. In die periode heb ik mij verdiept in het geloof en probeerde ik dichterbij God te komen. Dat vond ik heel moeilijk, omdat ik mijn aardse vader altijd op afstand hield. Nu moest ik de Hemelse Vader dichtbij laten komen, dat ervoer ik als een innerlijke strijd.”

Nog steeds lukte het Samantha in de tussentijd niet om aan voldoende nachtrust te komen. “Vrijwel elke nacht ging ik uit bed, omdat ik simpelweg niet kon slapen. Ik liep dan naar buiten en rook een sigaretje op het terras.” Tijdens een avond waarop Samantha wederom de slaap niet kan vatten, gebeurt er iets bijzonders. “Ik zat weer buiten en ik bad tot God: ‘Waarom kan ik weer niet slapen?’ Die nacht was het windstil, totdat het plotseling enorm begon te waaien. In eerste instantie dacht ik: ‘Dat kan zomaar een windvlaag zijn’ Het werd weer windstil en even later kwam de wind ineens van de andere kant opzetten.”

"Ik had het gevoel dat God iets tegen mij wilde zeggen”, vervolgt Samantha haar verhaal. 'Ach nee, dat is iets wat ik zelf wil voelen, het zal wel niet zo zijn’, maakte Samantha zichzelf vervolgens wijs. “Ik ben weer naar bed gegaan en sliep die nacht heel kort. De volgende ochtend werd ik wakker en ben ik beneden op de bank gaan zitten. Ik moest weer denken aan de vorige nacht. Zou het dan toch die innerlijke stem van God zijn geweest of zijn het gewoon mijn eigen gedachten?”

"Plotseling kreeg ik iets in mij, ik moest Johannes 3 vanaf vers 3 gaan lezen. Eerst lachte ik erom, want ik ken de Bijbel totaal niet. Ik dacht: Laat ik gewoon ik de Bijbel pakken en ik zie het wel. Ik sloeg de Bijbel open en ik begon te lezen: ‘Jezus antwoordde: Waarachtig, ik verzeker u. Niemand kan het Koninkrijk van God binnengaan, tenzij hij geboren wordt uit water en geest. De wind waait waarheen hij wil. Je hoort zijn geluid maar je weet niet waar hij vandaan komt en waar hij heen gaat. Zo is het met iedereen die uit de Geest geboren is.’ Dit is ongelooflijk. De Bijbel is zo'n dik boek, hoeveel verzen staan er wel niet in?”

"Toen wist ik het: Dit is een boodschap van God, ik moet mij laten dopen. Dat heb ik 31 januari dan ook gedaan. Als baby ben ik al gedoopt, dat was voor mijn gevoel nooit mijn eigen keuze maar die van mijn ouders. Het was bijzonder, ik ervoer op dat moment zoveel liefde. Ik heb altijd geweten dat God bestond maar nu heeft Hij mij dat speciale gevoel gegeven: ‘Ik ben er voor jou’. Dat is zo ontzettend bijzonder.”

Inmiddels slaapt Samantha weer goed en functioneert ze als vanouds. “Per nacht slaap ik weer zes uur en kan ik alles weer. Ik ervaar meer rust en ik kan bepaalde dingen makkelijker loslaten. Ik ben echt niet zweverig, maar het is top zo”, zegt ze tenslotte.

Benieuwd naar de hele video? Deze is hieronder te zien.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen