Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 april 2022 door Redactie

Cubaanse predikant veroordeeld omdat hij deelnam aan vreedzame protesten

De Cubaanse pastor Lorenzo Rosales Fajardo is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Hij heeft volgens de regering deelgenomen aan een gewelddadige aanval op het hoofdkwartier van de Cubaanse Communistische Partij en was niet bij een erkende kerk aangesloten, schrijft de Christian Post. Het lijkt er volgens een mensenrechtenorganisatie echter op dat Fajardo deelnam aan vreedzame protesten en daarvoor gestraft is.

Afgelopen zomer werd Fajardo opgepakt nadat er maandenlang gedemonstreerd werd tegen de Cubaanse overheid vanwege tekorten aan medicijnen en voedsel. Aan de grootschalige protesten nam ook de predikant van de Monte de Sion-kerk deel en hij werd daarbij opgepakt. Volgens de staat werd ook het hoofdkantoor van de Cubaanse Communistische Partij aangevallen en bleven agenten daarbij gewond achter.

Het Britse Christian Solidarity Worldwide zag videobeelden uitwijzen dat militairen ongewapende demonstranten aanvielen en de pastor in kwestie daarbij in een wurggreep hielden. Woordvoer Anna Lee Stangl wijst op een patroon: "We hebben veel berichten gekregen over christelijke leiders die zijn opgroepen door de Cubaanse veiligheidsdiensten, vervolgens werden verhoord en bedreigd en soms zelfs verbannen werden."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen