Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 april 2022 door Redactie

Gert-Jan Segers boos na beschuldiging van kiezersmisleiding: 'Houd je fatsoen!'

Dinsdag werd de tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19 in de Tweede Kamer verlengd. Daarbij stemde de volledige coalitie inclusief de ChristenUnie voor. Die laatste partij kreeg daarbij de nodige kritiek te verwerken omdat ze zich de afgelopen weken tegen het coronatoegangsbewijs hadden gekeerd die in de tijdelijke wet is opgenomen. Die kritiek is echter onterecht, zo stelt partijleider Gert-Jan Segers op Twitter. Hij wijst onder meer met de beschuldigende vinger naar PVV-Kamerlid Fleur Agema en opiniemaker Raisa Blommestijn. 

ChristenUnie liet de laatste tijd duidelijk merken dat ze het coronatoegangsbewijs niet langer een geschikt middel vinden om in te zetten. Kamerlid Mirjam Bikker herhaalde al meerdere keren dat de ChristenUnie daarom vanaf 1 juni van de coronapas af wil en daarmee ook van de tijdelijke wet zoals deze nu is. Hoewel de stem van ChristenUnie in dat opzicht vreemd over kan komen, is dat niet het geval. Deze verlenging geldt namelijk tot 1 juni. Opvallend genoeg wordt er pas na de daadwerkelijke verlenging gestemd over diezelfde verlenging. Zo was het mogelijk dat er afgelopen dinsdag (19 april) werd gestemd over een verlenging van de wet van 1 maart tot 1 juni 2022. Die verlenging is dus eigenlijk over de helft heen. Voor de volgende verlenging wordt overigens wél vooraf gestemd.

Begrijpelijk dat dit bij sommige mensen voor verwarring zorgt. Die verwarring werd nog eens extra groot toen PVV-Kamerlid Fleur Agema besloot om erover te tweeten. Op 11 april schreef ze naar aanleiding van uitspraken van Bikker in een debat al op Twitter dat ChristenUnie de voortzetting van coronatoegangsbewijzen niet meer steunt en dat daarmee de steun van de volledige coalitie vervalt. Deze tweet haalde Agema dinsdag boven water om er als commentaar bij te zetten: ‘Bikker en de hele ChristenUnie hebben zojuist tegen gestemd bij de hoofdelijke stemming over het opheffen van alle coronatoegangsbewijzen.’ Bikker kreeg vervolgens een hoop bagger over zich heen.

Het zorgde voor een boze Gert-Jan Segers, zo liet hij woensdag op Twitter blijken. ‘Prima als je hier een meningsverschil ventileert. Maar helemaal niet prima als je, zoals Agema deed, bewust een valse voorstelling van zaken geeft. En zo de hordes aanzet om los te gaan op onze Mirjam Bikker. Dat maakt me kwaad. Als ChristenUnie vinden we dat tijdelijke maatregelen ook tijdelijk moeten zijn. In het vorige coronadebat gaf Mirjam Bikker daarom aan dat het CTB uit de volgende coronawet zou moeten. Per 1 juni. Die consistentie leverde haar een dag digitale drek op. Dankzij Agema’s tweet.’

Segers besloot vervolgens ook nog in te gaan op Raisa Blommestijn, een inmiddels beruchte criticus van het coronabeleid op met name Twitter. Zij stelde in onderstaand item bij Ongehoord Nederland dat de opstelling van ChristenUnie een “manier is om de kiezer te misleiden”.

‘Ook Raisa Blommestijn kon niet nalaten een valse duit in het zakje te doen’, reageerde Segers op Twitter. ‘We willen, zoals gezegd, het CTB per 1 juni uit de Coronawet en niet per direct. En stemden navenant. Maar Blommestijn bazelt dan toch gewoon over ‘hypocrisie’. Met eindeloze scheldkanonnades tot gevolg. In ons vak kunnen we echt wel tegen een verbaal stootje. Maar dit land knapt er niet van op als politici en opiniemakers een valse voorstelling van zaken geven en zo aanzetten tot digitale rants. Verschil van mening, maar houd je fatsoen!’ Segers verwees vervolgens nogmaals naar de uitleg van partijgenoot Bikker.

De tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19 werd besproken in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 20:15

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

CU/Gertjan,

Het is triest hoe jullie je in dit Kabinet hebben gerommeld, maar erger is hoe jullie (dis)functioneren in dit Kabinet:

Geven alle ruimte aan D'66 om hun punten af te tikken.

Houden hand boven het hoofd van (nu) de Jonge, eerder Rutte en lieten Mona Keijzer afgeserveerd worden.

Nu weer totaal verkeerd signaal over coronapas; tegen, maar stemmen, toch voor behoud (voorlopig).

Wordt tijd om de principes weer eens boven water te halen. Nee niet die over windmolentjes, die principes staan wel.