Dingeman van Wijnen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 april 2022 door Redactie

Uitgeverij Van Wijnen verhuist naar Amersfoort

De samenwerkende uitgeverijen Buijten & Schipperheijn en Vuurbaak (Amersfoort) zetten de activiteiten van Uitgeverij Van Wijnen voort. Deze uitgeverijen geven alle drie boeken uit die zijn gestempeld door de christelijke traditie en vooral gericht zijn op de betekenis van de Bijbel voor persoonlijk en maatschappelijk leven. Tegelijk leggen de drie verschillende accenten en bestrijken ze uiteenlopende aandachtsgebieden en publiceren ze verschillende media.

Uitgeverij Van Wijnen geeft theologische en historische boeken uit, romans en facsimile-uitgaven. Bekende titels zijn de boeken van Tim Keller, Tom Wright en de Bachbijbel.

Buijten & Schipperheijn is actief op de gebieden geloofsonderwijs, kerkelijke informatie, de betekenis van christelijk geloof voor wetenschap en maatschappelijke verantwoordelijkheid en recreatie met oog voor natuur en cultuur. Bekende titels zijn de boeken van Reinier Sonneveld, Arie de Rover, Michelle van Dusseldorp en de catechisatiemethode Follow Up!

Uitgeverij Vuurbaak geeft boeken en magazines uit in verschillende rubrieken, zoals populaire theologie, bijbelstudie, (jeugd)fictie en christelijk leven. Bekende titels zijn Snuf de Hond, glossy’s als Bonhoeffer en Dordt400, en recent Moderne Profeten van Kees van Ekris.

De verschillende imprints blijven naast elkaar bestaan, maar zullen in toenemende mate op elkaar worden afgestemd, waardoor een breed en kleurrijk palet ontstaat. Uitgever Dingeman van Wijnen zal voorlopig nog intensief betrokken zijn bij de ontwikkeling van de uitgeverij die zijn naam draagt.

Dingeman van Wijnen (foto boven), van uitgeverij Van Wijnen: “Ik voel me vereerd dat deze collega’s met mijn uitgeverij verder willen. Ik hoop nog een tijdje voort te kunnen in dit prachtige vak; maar dan zonder de eindverantwoordelijkheid. Dat stemt me dankbaar.”

Guido Sneep, uitgever in de combinatie van Buijten & Schipperheijn en Vuurbaak: “Van Wijnen is net als wij steeds op zoek naar de vitaliteit van de christelijke traditie. Wij zijn blij dat de boeiende uitgaven van Van Wijnen onze gezamenlijke programma’s gaan verrijken en onze positie in de boekhandel versterken.”

Foto: Uitgeverij Van Wijnen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen