Ds. J. van den Os
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 april 2022 door Redactie

Ds. J. van den Os verlaat CGK Spijkenisse vanwege benoeming Theologische Universiteit Apeldoorn

De generale synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) heeft ds. J. van den Os benoemd als universitair docent Nieuwe Testament aan de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA). Per 1 juli aanstaande krijgt hij naast zijn aanstelling voor het promotieonderzoek een aanstelling van 0,5 fte. Van den Os is nu nog als predikant verbonden aan de CGK van Spijkenisse en werkt aan een dissertatie over de betekenis van wraak in het Nieuwe Testament.

Via Twitter laat Van den Os weten: 'Het is velen niet ontgaan dat de generale synode van de CGK ingestemd heeft met de benoeming als universitair docent Nieuwe Testament aan. Ik ben dankbaar dat de weg naar Apeldoorn leidt. Het betekent wel dat ik afscheid moet nemen van de gemeente van Spijkenisse en het laatste stuk van mijn dissertatie in Apeldoorn zal voltooien. Ik zie terug op zegenrijke jaren in Spijkenisse en zie uit naar het werk met studenten en collega's, in dienst van de Koning.'

Ook heeft de generale synode ingestemd met de benoeming van dr. A. Versluis (CGK Ede) als universitair hoofddocent Oude Testament per 1 november 2022. Na toegesproken te zijn door ds. J. G. Schenau sprak dr. Versluis op zijn beurt de synode toe, waarbij hij aanhaakte op de woorden van zijn voorganger en leermeerster prof. Peels. Dr. Versluis volgt prof. dr. H. G. L. Peels op. De hoogleraar gaat begin volgend jaar met emeritaat.

Foto: CGK Spijkenisse

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen