Lois
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 april 2022 door Redactie

God bevrijdde scholier Loïs uit haar depressie: “Hij heeft zich aan Zijn belofte gehouden”

Een zware depressie in combinatie met suïcidale gedachten. Zo zag het leven van de nog jonge Loïs eruit toen ze in het zesde jaar van het VWO zat. Hierdoor moest ze haar ambities, studeren aan de universiteit, tijdelijk op een lager pitje zetten. Nadat ze in aanraking kwam met de Royal Mission School werd ze geraakt door Gods belofte: ‘Je zult onbelemmerd voortgaan, nergens zul je struikelen, al ga je nog zo snel.’ Dit vertelt zij in een indrukwekkende YouTube-video van platform Stronglife.

“Toen ik in 6 VWO zat, ben ik halverwege het jaar helaas in een zware depressie geraakt. Dat betekende dat ik zowel lichamelijk als mentaal niet meer zoveel kon", begint Loïs haar verhaal. "Uiteindelijk heb ik anderhalf jaar thuis doorgebracht. Deze tijd was zwaar, ik ervoer veel leegte en somberheid.” Toch raapte Loïs de moed bij elkaar en meldde ze zich aan voor een opleiding aan de universiteit van Utrecht. “Ik was er helemaal klaar voor, dacht ik. Toen het moment steeds dichterbij kwam, besefte ik dat dat niet zo was.”

“Mijn vriend ging naar de Royal Mission School (hier worden jongeren een jaar lang getraind worden en ontvangen Bijbels onderwijs). "Ik dacht: ‘misschien is dat voor mij ook wel de juiste keuze.’ Ik besloot me aan te melden. Een maand voordat het begon zei de psycholoog tegen mij: ‘Je bent niet meer depressief’ Uiteraard was ik erg heel blij om dat te horen. Aan de andere kant was het ook wel gek, ik ervoer nog steeds sombere en suïcidale gedachten. Ondertussen kwam het begin van de Royal Mission steeds dichterbij. Ik zei tegen mijzelf: ‘Ik ga het gewoon doen en het komt goed’ Maar zo voelde dat natuurlijk niet.”

"Tijdens de introductieweek verbleven we op Ameland en hadden we voor het eerst stille tijd. Ik deed mijn Bijbel open en ik las Spreuken 4 vers 12: ‘Je zult onbelemmerd voortgaan, nergens zul je struikelen, al ga je nog zo snel.’ (De Nieuwe Bijbelvertaling, red.) "Deze woorden raakte mij enorm diep. Ik dacht: ‘Wat is dit een toffe bemoediging van God.’ Hij is trouw geweest in Zijn belofte naar mij. Het hele jaar ben ik tot nu toe goed doorgekomen. Natuurlijk ervaar ik soms nog eens somberheid of levenloosheid."

"Maar telkens opnieuw komt deze tekst terug in mijn hoofd: ‘Je gaat niet struikelen, ook al ga je nog zo snel. Niet bang zijn om moe te worden of te snel te gaan. Zolang je naar mij blijft kijken, zal je niet struikelen.’ "Zelfs als ik nog een keer depressief zou raken of in een burn-out raak, zal ik niet struikelen", zegt Loïs tenslotte.

Benieuwd naar het hele verhaal van Loïs? Hieronder is de video te zien.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen