Hillsong
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 april 2022 door Patrick Goede

Voorgangersechtpaar Hillsong Boston stapt op na uitlekken onderzoeksrapport Carl Lentz

Het voorgangersechtpaar Josh en Leona Kimes heeft besloten op te stappen bij Hillsong Boston, een kerk die ze zelf stichtten. Vorige week kreeg de Christian Post een rapport in handen van een onderzoek naar het handelen van voormalig Hillsong New York-pastor Carl Lentz. Hij gaf daarin aan "minstens 20 keer" seksueel contact met Leona Kimes te hebben gehad. In mei vorig jaar beschuldigde Kimes de ontslagen pastor al van seksueel misbruik.

Leona Kimes was actief als nanny in het gezin van Carl Lentz. Samen met haar man hielp ze Lentz bij het starten van Hillsong New York, even later startte het echtpaar Hillsong Boston. In een Instagrampost die inmiddels op privé gezet is, laat Josh Kimes weten: "Het was nooit de bedoeling om ooit Hillsong te verlaten. Het is mijn thuis geweest de afgelopen 22 jaar. Ik heb er de afgelopen 16 jaar mogen voorgaan."

Volgens Religion News gaf de voorganger geen verdere verklaring voor het terugtreden van het echtpaar, wel bood hij zijn excuses aan voor "elke rol die hij speelde binnen een cultuur die de kerk wilde bouwen ten koste van de bouwers."

Immense pijn
"Transparantie, eerlijkheid, betrouwbaarheid en een cultuur die mensen toestaat om gezonde grenzen aan te geven is zo belangrijk en het geeft de burger moed dat ik daar al dingen in zie veranderen", vertelt Kimes verder in zijn bericht.

"Hillsong zal altijd een speciaal plekje blijven houden in ons hart, ondanks de immense pijn die we hebben moeten doorstaan in het bouwen van de kerk hier in Amerika. Voorgangers horen herders te zijn die de schapen beschermen, geen wolven die hun schapen als prooi zien", aldus Josh Kimes.

In zijn Instagrampost geeft Josh verder aan trots te zijn op zijn vrouw omdat ze naar voren durfde te stappen om het seksueel misbruik door Lentz aan te kaarten. Iets wat Lentz' advocaat overigens destijds direct ontkende. Tot slot vraagt Johs Kimes om gebed nu ze in alle voorzichtigheid gaan nadenken over eventuele vervolgstappen in de toekomst.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Op dit artikel reageert al langere tijd niemand. Dit heeft denk ik te maken met Hillsong ellendemoeheid. Leiders in gemeenten en organisaties die ongelijke tred houden met hun medearbeiders en uitstijgen boven wat toelaatbaar is, niet laten voortgaan in hun vermeende gelijk en autoritair leiderschap. Trauma's genoeg op het kerkelijk erf en die cultuur past niet in het verhaal dat wordt gebracht. Een verhaal van liefde en eenheid. Het kan moeilijk worden gevonden om dit probleem te tackelen, maar daar zijn mensen voor om hierbij te helpen.
Vakanties
Hier adverteren?