politie India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 april 2022 door Redactie

Indiase hindoes vallen Paasdienst binnen maar christenen worden gearresteerd

Een radicale groep hindoestaanse nationalisten is in India een Paasdienst van ongeveer 100 christenen binnengevallen. De politie greep in, maar arresteerde 36 christenen in plaats van de overvallers, zo meldt Evangelical Focus.

“Dit is een van de belangrijkste weken van het jaar voor christenen over de hele wereld, waar de kruisiging en opstanding van Christus worden gevierd. Dit incident is een complete inbreuk op het recht van religie van de Indiase christenen. Minderheden kunnen hun geloof niet vrij praktiseren, zelfs deze enkele, zeer belangrijke christelijke feestdagen kunnen ze niet in rust vieren”, reageert een christelijke leider die anoniem wilde blijven tegen hulporganisatie International Christian Concern.

In de veertig dagen voor Pasen zagen de christenen uit het noorden van India veel mensen tot geloof komen. In India is het strafbaar om iemand te 'dwingen' tot bekering. De gelovigen werden tijdens de Paasdienst gearresteerd voor het "illegaal bekeren van 90 mensen in 40 dagen", volgens de politie uit Uttar Pradesh Fathepur. In eerste instantie beschuldigden de agenten 55 christenen van de 'misdaad.' Uiteindelijk sloegen ze 36 aanwezigen in de boeien. Politiewoordvoerder Dinesh Chandra Mishra geeft aan dat "er een gebedsoproep was gedaan in de kerk door de christelijke gemeenschap." Deze oproep wordt door haar gezien als "onwettige bekering van hindoes."

Christenen in India hebben het door de anti-bekeringswetten vaker zwaar te verduren. Naast de tegenstand van de politie, hebben de Indiase gelovigen te maken met vervolging door radicale hindoestaanse nationalisten die strijden voor een hindoestaans India. Wanneer de politie ingrijpt, worden in sommige gevallen de christelijke slachtoffers gearresteerd in plaats van hun belagers, mede door corruptie. India staat op plek 10 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen