seks voor het huwelijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 april 2022 door Jeffrey Schipper

Refoweb-vragensteller had seks voor het huwelijk: 'Moet ik nu zo snel mogelijk trouwen?'

"Ik heb gedwaald door seks te hebben voor het huwelijk, ook al geloof ik dat we bij elkaar gebracht zijn door Christus omdat we beiden geloven en beiden zeker weten dat we bij elkaar passen en willen trouwen. Ik begrijp dat God ons wil behoeden voor ellende, maar ik weet niet of we nu zo snel mogelijk moeten trouwen of dat het leed al geschied is, dus dat we gewoon genade moeten vragen en geen seks meer moeten hebben totdat we echt getrouwd zijn", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

Ds. R. W. van Mourik antwoordt: "Het is natuurlijk heerlijk dat je tot bekering bent gekomen. Maar dan ga je ook zien wat er bij zo’n leven met God niet kan en mag. Daar hoort ook bij dat je gaat beseffen dat seks voor het huwelijk niet kan. Je bestempelt het als een dwaling. Mooi als je dat bent gaan inzien.

Naar ik begrijp willen jullie bij elkaar blijven omdat je heel goed weet dat je aan elkaar gegeven bent en dat je bij elkaar past. (...) Dan mag je ook weten van genade en vergeving. Probeer nu zo snel mogelijk tot een huwelijk te komen en contact te zoeken met een predikant/pastor die jullie verder kan helpen in het zoeken naar een vorm hoe er een zegen in jullie huwelijk meegegeven kan worden. 

Als je spreekt over een lieve Vader is het belangrijk om te zien dat die Vader wil dat je heilig voor Hem zult leven en niet doorgaat met het overtreden van Zijn goede geboden. Dat betekent niet dat je zondeloos bent of wordt, maar wel dat je dagelijks de goede strijd van het geloof mag strijden en het oude leven aflegt en een nieuw leven mag leiden", maakt de hervormde predikant uit Alblasserdam duidelijk.

Bekijk ook onderstaande video waarin prof. dr. Willem Ouweneel ingaat op wel/niet seks voor het huwelijk:

Lees ook:

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Hoezo zo snel mogelijk trouwen? Dat noem ik geen pastoraat, maar vragen om relatieproblemen. Het huwelijk mag je niet lichtvaardig ingaan!
Vakanties
Hier adverteren?