straatevangelist John Sherwood
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 april 2022 door Redactie

Britse straatevangelist vrijgesproken van aanklacht 'haatzaaierij'

Britse evangelist en voorganger John Sherwood (72) is vrijgesproken door de rechter nadat hij werd aangeklaagd voor 'haatzaaierij'. De straatprediker werd in april 2021 gearresteerd door politieagenten toen hij het evangelie verkondigde in het Noord-Londense metrostation van Uxbridge. Een jaar later wint Sherwood de rechtszaak, meldt Christian Today.

Pastor John Sherwood deelde tijdens de evangelisatie een boodschap aan de hand van Genesis 1:27 waar staat: "En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen." Volgens de Londense politie was de boodschap in schending met sectie vijf van de wetgeving voor het behoud en beschermen van de publieke orde en deed hij aan haatzaaierij. Sherwood ging in hoger beroep na de arrestatie.

Bijna een jaar later vulde de openbare gallerij van de rechtszaal tijdens de hoorzitting zich met christenen die de evangelist steunen. "Ze lieten zien dat ze achter deze man van God staan die bereid is om op te komen voor de waarheid in de Bijbel", aldus Sherwoods collega Peter Simpson in een verslag op de website van Conservative Woman. Simpson vertelt over het verloop van de rechtszaak: "Hij stond erop op zijn eigen Bijbel te zweren. Hoe toepasselijk om zijn hand tijdens de rechtszaak op het boek te leggen dat de basis vormt van zijn verdediging en bescherming."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het verkondigen van het evangelie haatzaaierij???? De omgekeerde wereld.