gerechtshof Ohio
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 april 2022 door Redactie

Christelijke hoogleraar in Amerika werd onterecht ontslagen vanwege 'discriminatie'

De christelijke hoogleraar Nick Meriwether uit Ohio wint een rechtszaak, nadat hij zijn voormalige werkgever Shawnee State University aanklaagde voor discriminatie. Volgens de universiteit moest Meriwether geen voornaamwoorden gebruiken, wanneer hij niet het voornaamwoord naar keuze van de student gebruikte. De christelijke hoogleraar noemde deze optie "onmogelijk, inpraktisch en onredelijk." Meriwether werd ontslagen en stapte naar de rechter. Na een rechtszaak van bijna 4 jaar wint de hoogleraar de rechtszaak, meldt de Christian Post.

In november 2018 diende de christen een eerste aanklacht in. De uitspraak van de rechter komt als een verademing voor de hoogleraar, na een juridisch proces van bijna 4 jaar. Meriwether kan nu eindelijk weer aan de slag als hoogleraar en wordt vrijgesteld van de regelgeving van Shawnee State. Daarnaast betaalt de universiteit de juridische kosten en een schadevergoeding van in totaal ongeveer 400.000 dollar.

Christelijke belangenbehartiger Alliance Defending Freedom (ADF) stond Meriwether bij in het juridisch proces. "Meriwether deed alles in zijn macht om zijn studenten goed te behandelen. Toch strafte de universiteit hem, omdat hij niet dezelfde ideologie aanhangt en ze niet konden verdragen waar hij in gelooft", reageert ADF voorzitter Travis Barham op de rechtszaak. "We zijn blij dat de universiteit de grondrechten van dr. Meriwether - en daarmee het grondrecht van iedere Amerikaan - erkent en dat ze hem het recht geeft te spreken en handelen naar zijn persoonlijke geloofsovertuiging."

"We zullen blijven opkomen voor de rechten van onze studenten om in een omgeving te kunnen studeren die vrij is van discriminatie. Ondertussen staan we ook voor de rechten van onze medewerkers, bezoekers, studenten en faculteitsleden zodat zij kunnen uitkomen voor hun idealen en geloofsovertuiging", reageert de universiteit uit Ohio. Het lijkt erop dat Shawnee State University niet in hoger beroep zal gaan. "Tijdens dit juridische proces, werd het ons duidelijk dat de zaak werd misbruikt en de universiteit en zijn studenten hieronder lijden. We kunnen ons beter overgeven aan de beslissing van de rechter en op een andere manier ons verder inzetten voor onze missie om onze studenten en gemeenschap te dienen."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Helaas wordt vaak het begrip discriminatie van stal gehaald om iemand te veroordelen. Maar van discriminatie kan alleen sprake zijn als men op basis van verkeerde argumenten onderscheid maakt.
Vakanties
Hier adverteren?