Caroline van der plas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 april 2022 door Redactie

Politica Caroline van der Plas nam als tiener afscheid van de kerk: "Voelde als een verplichting"

Caroline van der Plas is als partijleider van de BoerBurgerBeweging (BBB) in korte tijd zeer populair geworden en doet het ook goed in de peilingen. Wat niet iedereen weet, is dat ze opgroeide in een gelovig gezin, maar later de kerk vaarwel zegde. In gesprek met Eva is de politica openhartig over haar geloof.

Van der Plas groeide op in een katholiek gezin en ging naar een christelijke school. Verder zat ze iedere zondag in de kerk, maar ze vertelt dat ze dat maar saai vond. Als tiener nam ze dan ook afscheid van de kerk: “De kerk voelde als een verplichting. Het is een beetje uit angst geboren. ‘Als je niet naar de kerk gaat, dan ga je naar de hel.’ Dat strookt voor mij niet met het idee dat God liefde is.”

De politica vertelt desgevraagd God niet als een persoon te zien: “Maar ik geloof wel dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik voel wel een soort van aanwezigheid. Of ik me dat nou in mijn hoofd haal of dat het echt is: dat weet ik pas als ik dood ben.”

Lees het hele artikel in Eva.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Caroline van der Plas heeft correct geconcludeerd dat God liefde is, dus hopelijk komt ze nog een keer in aanraking met een geloofsbeleving die dat ondersteunt - in plaats van de religieuze dwaalweg dat je "in de kerk moet zitten omdat je anders naar de hel gaat."Alle bewondering trouwens voor haar nuchtere en terzake kundige optreden in de Kamer.
Vakanties
Hier adverteren?