Webinar ‘Meer kleur in je kerk’
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 april 2022 door PKN

Meer samen doen met migrantenchristenen? Webinar ‘Meer kleur in je kerk’ op 9 mei

Hoewel Psalm 133 bezingt hoe ‘goed en heerlijk’ het is om als broeders samen te wonen, blijkt de verbinding tussen Nederlandse christenen en migrantenchristenen in ons land nog best moeilijk. Hoe kun je als gemeente naar meer ‘kleur in je kerk’ streven? Het webinar ‘Meer kleur in je kerk’ op 9 mei geeft antwoord op deze en andere vragen.

Onder Nederlandse christenen zijn steeds meer migrantenchristenen, maar het geloof samen belijden is op veel plekken nog nauwelijks aan de orde. Zondagse kerkdiensten worden vaak apart gehouden, terwijl beide groepen veel van elkaar kunnen leren. Daarom organiseert het ‘Expert Netwerk Migranten’ op 9 mei een webinar voor predikanten en andere belangstellenden rond het thema ‘Meer kleur in je kerk’.

Meer kleur
In het webinar delen scriba ds. René de Reuver, professor Mechteld Jansen, oud-rector van de PThU en Jurjen ten Brinke, voorganger van de multiculturele gemeente Hoop voor Noord in Amsterdam, hun visie en ervaringen. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en samen in gesprek te gaan.

Het ‘Expert Netwerk Migranten’ is een samenwerking tussen de stichtingen Evangelie en Moslims, Gave en Geloofsinburgering, samen met International Church Plants en de Protestantse Kerk in Nederland. Met dit webinar wil het netwerk predikanten, kerkelijk werkers en andere belangstellenden laten kennismaken met dit thema. ‘Meer kleur in je kerk’ is gratis te volgen, start om 14.00 uur en duurt tot 15.15 uur. Aanmelden kan via deze link. Na aanmelding ontvang je een link naar de online bijeenkomst in je mailbox.

Zomerconferentie
Voor belangstellenden die zich na het webinar verder willen verdiepen in dit thema, is er op maandag 27 juni a.s. een zomerconferentie. Deze wordt gehouden van 9 tot 16 uur in het hoofdkantoor van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Utrecht. Aanmelden voor deze conferentiedag kan via deze link.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?