Regenboogvlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 april 2022 door Redactie

Christelijke belangenvereniging dreigt Britse overheid aan te klagen voor wet tegen 'homogenezing'

De christelijke belangenvereniging Christian Legal Centre (CLC) dreigt de Britse overheid aan te klagen als het een verbod op 'homogenezing' doorzet. Dat meldt Christian Today. In een opiniestuk bestrijdt advocaat Roger Kiska de wettigheid van de voorgestelde wet en vraagt hij zich af of mensen echt in staat zijn hulp te zoeken als ze daar naar op zoek zijn.

Kiska betoogt dat de voorgestelde wet onder meer het gesprek over homogenezingstherapie verbiedt en dit "belangrijke juridische en sociale consequenties heeft. Speciaal voor hen die met een eigen motivatie wel begeleiding zoeken om afstand te nemen van de aantrekkingskracht van hetzelfde geslacht, of om hun genderidentiteit te verzoenen met hun biologische geslacht." Ook zouden psychologen vast komen te zitten in een heel breed en slecht-gedefinieerd verbod en niet weten wat ze wel en niet mogen te doen.

Het is al langer een issue dat de wet onduidelijk is, waar de overheid dan ook al meerdere keren op aangesproken is. Eerst besloot de Britse wetgever het voorstel te laten vallen, waarna het enkele uren later de wet toch doorzette en alleen een passage over transgenders verwijderde.

Evangelische leiders riepen minister-president Boris Johnson ertoe op om op z'n minst duidelijkheid te geven over de wet: "De wet zou het illegaal maken om mensen te onderwijzen en te helpen volgens de christelijke visie op het huwelijk." Tegelijk vroegen liberale christelijke leiders Johnson juist door te gaan met het verbod, met de passage over transgenders erin.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Tsja, dat worden dan weer een hoop rechtszaken die duidelijkheid moeten gaan geven.