Johan Schep
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 april 2022 door Redactie

Videoboodschap Johan Schep: “Toen Jezus de verlamde man genas, begon Zijn eigen vervolging”

Evangelist Johan Schep staat in een nieuwe video van Bijbelcursussen Nederland stil bij de ontmoeting van Jezus met de verlamde man bij de poort van Bethesda. Na een ziekteduur van 38 jaar wordt de man wonderbaarlijk genezen en deelt iedereen mee in zijn blijdschap. Althans, dat zou je denken: “Want hiermee begint juist de vervolging van Jezus”, zegt evangelist Johan Schep. Maak tijd voor zijn inspirerende videoboodschap.

“De volgende ontmoeting die de Heere Jezus heeft, is met een verlamde man die bij de schaapspoort ligt. Deze schaapspoort wordt Bethesda genoemd. Deze poort zou vreugde moeten uitstralen. Echter is het een plaats waar zieke, kreupele en verlamde mensen lagen. Zij lagen daar net zo lang totdat er een beroering van een engel zou komen. Bij de poort is een bad. Bij dat bad vindt je een man die daar al 38 jaar ligt."

"Wat ik wonderlijk vind is dat de Heere Jezus aan hem vraagt of hij gezond wil worden. Wie wil dat nou niet? Tegelijkertijd kan het dat de man aan deze situatie gewend geraakt is. Ze brachten hem immers naar de vijver, ze gaven hem te eten en hij hoefde zich verder nergens zorgen over te maken. Na 38 jaar in zo'n situatie te verkeren, kan het dat hij zich daarin berust heeft. Daarom stelt Jezus hem die vraag. Hij kent immers zijn hart. Dan spreekt de Heere Jezus tot hem en na 38 jaar doen zijn spieren het weer. Het matje waar hij al die jaren op lag, draagt hij nu onder zijn arm. Hij springt, jubelt en wandelt en gaat naar de tempel om Hem te aanbidden."

"Deze man werd direct door de Heere Jezus genezen. Maar leidde dat tot blijdschap van iedereen? Integendeel. Dit is eigenlijk het moment dat de haat begint tegen Hem. Hij verricht dit wonder namelijk op de sabbat. In Johannes 5 vers 30 staat: ‘Ik en de Vader zijn een’ De Heere Jezus is God en mens. De sabbat was verstoord. Maar dat was al zo in Genesis”, zegt Schep. “Net na de zondeval ging God naar Adam toe om hem te bemoedigen met het eerste offer dat zijn naaktheid moest bedekken.”

Na genezen te zijn, wordt de man tegelijkertijd gewaarschuwd door Jezus: ‘Je moet oppassen dat je niet weer zondigt, want dan gebeurt er iets ergers. Het kan zijn dat je verlamd bent als gevolg van zonde uit het verleden.’ “Jezus waarschuwt hem omdat Hij hem ook geestelijk gezond wilt maken. Dat brengt leven in overvloed.”

Benieuwd naar de volledige bijdrage van Johan Schep? Zie dan de video hieronder.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen