Onderzoek einde der tijden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 april 2022 door Redactie

Onderzoek: Meer Amerikanen zien coronavirus en oorlog in Europa als teken van de eindtijd

Uit een vragenlijst onder duizend Amerikanen in opdracht van The Joshua Fund is gebleken dat een groot deel van hen gelooft dat het coronavirus en de invasie van Rusland in Oekraïne tekenen zijn van de eindtijd. Twee jaar geleden, vlak voor het uitbreken van de pandemie, was de interesse in het einde der tijden veel lager.

Oprichter en directeur van The Joshua Fund, Joel C. Rosenberg, vertelt bij CBN News over de resultaten van het onderzoek. "Sommige christelijke leiders zien met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne de profetie uit Ezechiël 38 en 39 in vervulling gaan. Hier wordt een op handen zijnde oorlog tussen Gog en Magog beschreven."

Volgens de directeur is het echter veel te vroeg voor zulke uitspraken. "Mijn collega's vinden zo'n conclusie prematuur. Ezechiël beschrijft daar een militaire alliantie tussen Rusland en Iran tegen de staat Israël. Dit is nog nooit gebeurd en die profetie moet dus nog in vervulling gaan."

Stijging
Op de vraag of de grootste oorlog in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog een vervulling is van Jezus die in de Bijbel spreekt over "geruchten van oorlog en oorlogen in het laatste der dagen", reageert 39,8 procent instemmend. De groep die het daar niet mee eens is, is ongeveer even groot: 40,3 procent. 19,9 procent geeft aan het niet te weten.

De cijfers zijn vergelijkbaar bij de stelling dat het coronavirus een teken is van het einde der tijden, 40,1 procent van de Amerikanen is het hier mee eens. Toen in maart 2020 dezelfde vraag werd gesteld, reageerde slechts 29,4 procent van de respondenten hier instemmend op. Dus valt er een stijging van bijna 11 procentpunt te noteren over de afgelopen twee jaar.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Het profetische inzicht bij veel christenen is verontrustend. Te bedenken dat Ezechiel 38 en 39 de strijd tussen Gog en Magog vlak voor de wederkomst van Jezus die overigens terneergeslagen wordt ze worden allen verteerd. Dit gebeurd in het einde der dagen als de antichrist aanwezig is. Jammer dat er te pas en onpas met de profetieën wordt omgegaan terwijl die duidelijk zijn ook met Gog en Magog.