Jan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 april 2022 door Redactie

Bunschoter Jan de Graaf raakte verlamd maar kan alles weer: "Een wonder van God"

“Waarschijnlijk zal hij de rest van zijn leven een kasplantje blijven”, die conclusie trokken de doktoren nadat Bunschoter Jan de Graaf na een rampzalig ongeluk op de bouwplaats verlamd raakte. Wonderbaarlijk genoeg kan De Graaf inmiddels alles weer: “Het is een groot wonder”, vertelt hij in een indrukwekkende YouTube-video van het platform Xpedition Glory.

“Ik ben Jan de Graaf, getrouwd met Alie de Graaf. Samen hebben wij twee zonen en drie kleinkinderen. Ik ben geboren en getogen in Spakenburg. Op zondag hadden wij de gewoonte om naar de kerk te gaan. Ook volgde ik belijdeniscatechisatie en deed ik belijdenis van het geloof. Toch merkte ik dat dat het niet was, er moest meer gebeuren dan dit.”

Op een gegeven moment komt Jan plots in aanraking met een evangelist, deze ontmoeting zou hem nog lang bijblijven. “We kwamen in Barneveld terecht, want daar wilden we een bak kopen. Die evangelist had direct door dat er iets met ons was. Hij nam ons mee naar binnen en bood ons koffie aan. Hij stelde de vraag: ‘Geloven jullie in God?’ ‘Natuurlijk!’, was mijn antwoord. Ook vertelde hij ons hoe wij tot God moesten komen. Hij zei heel treffend: ‘Je staat met je rug naar God toe en je zou je moeten omdraaien.’ Want de Bijbel zegt: ‘Zie ik sta aan de deur en ik klop.’ Indien jij die deur opent, dan komt Hij binnen en dan ontvang je de Heilige Geest. Belijd je zonden, dan gaat God met jou aan het werk’, was zijn boodschap.”

Jan merkte dat de ontmoeting met de evangelist een bijzondere uitwerking op hem had. “We kwamen thuis en ik voelde in mijn hart dat er iets veranderd was. Ik ervoer een bijzondere rust. Ik reed op de snelweg en het leek alsof mijn ogen geopend werden. Ik had niet enkel oog voor de natuur maar ook voor het Woord van God. Voorheen keek ik in de Bijbel en snapte ik er niets van. Maar nu, nu waren mijn ogen geopend. Mijn vrouw en ik hebben samen het zondaarsgebed gebeden en kwamen daadwerkelijk tot geloof.”

Op dat moment was Jan werkzaam in de bouw. Een noodlottig ongeluk zou hem ongenadig hard treffen. “Op de bouwplaats stonden er een aantal blokken die ik op een muur moest plaatsen. Ik plaatste de blokken en de boel sloeg vervolgens om. Dat kwam omdat deze niet onderstort waren met stempels. Ik probeerde nog weg te rennen maar de blokken kwamen op mijn nek terecht.”

“Ik ben direct naar het ziekenhuis gebracht waar ze mij een dag slapend hielden. Een operatie volgde snel daarna. Tijdens de operatie werd ik wakker en hoorde ik de arts zeggen: ‘Hij zal waarschijnlijk nooit meer kunnen praten.’ ‘Daar gaat God over’, dacht ik toen. Snel daarna zakte ik weer weg. Toen ik bijkwam, begreep ik dat ze tegen mijn vrouw gezegd hadden dat ik waarschijnlijk de rest van mijn leven een kasplantje zou blijven. Nu was dat aanvankelijk ook zo, na de operatie deed niks het meer. Ik had jeuk maar het lukte niet om te krabben.”

De situatie rondom Jan verslechterde zodanig dat de doktoren rekening hielden met een spoedig overlijden. “Midden in de nacht werd mijn vrouw opgebeld. Er werd gezegd dat ze onmiddellijk moest komen, omdat ik enorm achteruit ging. Mijn vrouw heeft de familie op de hoogte gebracht en vlak daarna kwamen ze om afscheid te nemen. Ik dacht: Wat doen jullie hier? Ik ga nog niet dood! Ze vertrokken weer en in de periode daarna ging het zelfs beter met mij.”

Enige tijd later verscheen God in een droom aan Jan, vertelt hij. “Ik zag mezelf weer op de markt in Bunschoten lopen. Ik werd wakker en ik dacht: Komt dit van God of van mezelf? Een poosje daarna heb ik deze droom opnieuw gedroomd. Ik herinnerde dat ik zeven jaar terug met iemand gebeden had en diegene mij vertelde dat zij nooit droomde, maar toen wel. In die droom zag ze mij lopen.”

Het grote wonder moet dan nog gebeuren. “Er kwamen mensen langs die met mij wilden bidden. Ook werd ik ingesmeerd met olie. Mijn benen waren op dat moment ijskoud. Er werd gebeden en op dat moment voelde ik een van mijn benen weer warm worden. Vlak daarna ook het andere been. Dat gold ook voor mijn handen, er kwam weer beweging in.” Inmiddels kan Jan alles weer. “Ik fiets weer en rij weer auto, zelfs weer in een schakelbak. Het is een wonder van God! Hij is de God wiens rust en vrede alle verstand ver te boven gaat.”

Benieuwd naar het volledige verhaal van Jan de Graaf? Bekijk dan de video hieronder. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Prachtig getuigenis! van zowel het wonder van bekering en verandering als het wonder van genezing