gevangenis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 april 2022 door Redactie

Duitse pastoor in België veroordeeld tot drie jaar cel wegens drugshandel

Een Duitse pastoor is door de rechtbank in Brussel veroordeeld tot een celstraf van drie jaar vanwege drugshandel. De priester werd vorig jaar zomer opgepakt tijdens een controle en bleek te handelen in heroïne. De pastoor was in Duitsland al geschorst omdat hij verdacht wordt van verduistering via zijn parochie. Dat meldt het Belgische medium Het Belang van Limburg.

Toen de priester in augustus vorig jaar door de Belgische politie werd aangehouden voor een controle, werd er een grote hoeveelheid drugs in zijn auto aangetroffen. Hij werd direct opgepakt en is sindsdien niet meer op vrije voeten gekomen, zo meldden verschillende Duitse media. Na onderzoek werd duidelijk dat de pastoor samen met twee handlangers handelde in heroïne. Hij werd daarvoor door de Brusselse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en vier maanden. De pastoor besloot daarop in hoger beroep te gaan. Dit beroep moet nog dienen.

De pastoor zat overigens al in de problemen. In 2018 kwam er tijdens een doorlichting van het bisdom in Aken aan het licht dat hij meer dan 100.000 euro zou hebben verduisterd via zijn parochie in Hückelhoven. Hij wilde geld wit wassen en maakte daarbij misbruik van rekeningen van vertrouwelingen binnen de parochie. Het onderzoek hiernaar loopt nog en in afwachting daarvan was hij al geschorst. De veroordeling in België betekent wellicht de definitieve nekslag voor zijn ambt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen