wanhoop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 april 2022 door Jeffrey Schipper

Refoweb-vragensteller is ten einde raad: 'Ik ben zondig en dwaas'

"Ik weet dat ik God moet kennen in mijn leven. Ik weet dat ik niet kan sterven. Ik weet dat ik zo zondig en dwaas ben. Maar soms kan ik zo boos worden, zo gefrustreerd. Dan heb ik geen zin om in de Bijbel te lezen en te bidden. M’n hart is zo hard, zo vreselijk donker! Het lukt allemaal echt niet, niks werkt mee. Hoe hard ik m’n best probeer te doen die wereldse dingen niet te doen. Ik ben gewoon ten einde raad", laat een vragensteller weten via Refoweb.nl.

Ds. A. Simons antwoordt: 'Vriend, je ligt onderaan de Sinaï te midden van donder en bliksem. Het rommelt angstaanwekkend rond die berg (Hebr. 12:20). De wet veroordeelt je. Luister eens. Je hebt lang genoeg je tent opgeslagen bij die berg die alles van jou eist maar waar je niet aan voldoet. Je schrijft: waarom trekt de wereld zo? Weet je waarom? Omdat je een zondaar bent.

Je legt jezelf lasten op die je niet dragen kunt. Stop met vechten, met jezelf te martelen en te kwellen. Het is een uitzichtsloze weg. Kom, ik ga het je proberen uit te leggen hoe eenvoudig het Evangelie is tegenover de onmogelijkheid van het doen van de wet. De wet eist van jou, maar je voldoet er niet aan. Jij bent bewust of onbewust bezig om op te klimmen en om iets te bereiken wat niet lukt (Rom. 10:5). 

Je zaligheid moet niet gehaald en verdiend worden door jou en mij (Rom. 10:8). De zaligheid heeft God in Christus verdiend en voldaan (2 Kor. 5:19). Stop met al dat werken. Het evangelie verkondigt mij; het is volbracht! Voor wie? Voor dode zondaren. Vriend, als het waar is dat God ook bij jou de zaligheid zo dicht bij heeft gebracht, wat moet jij dan nog doen om zalig te worden? Sssst!!! Mondje dicht, uitgepraat, buigen aan Zijn voeten.

Geloof jij dat de Christus, als een daad van Gods liefde, gegeven is aan mensen die de eeuwige dood verdiend hebben? Geef maar stil antwoord aan Hem die weet waar je woont", aldus de hervormde predikant uit Valburg-Homoet.'

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Ik heb de volledige vraag én het volledige antwoord gelezen.Alles wat deze vraagsteller m.i. hoeft te weten, is: Jezus staat met open armen klaar voor jou. Met dezelfde liefde die Hem er toe bewoog om Zijn leven te geven op het kruis, zoekt Hij jou, Zijn ronddwalende schaap, en Hij is verheugd om jou te vinden. Voor jou heeft Hij alles gedaan. Hij klopt op jouw deur en vraagt jou om Hem binnen te laten. Gods zegen.