Israël Palestina
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 april 2022 door Redactie

Christelijke pastor die in Palestina werd opgepakt omdat hij afsprak met Israëlische politicus weer vrijgelaten

De christelijke pastor Johnny Shahwan is nadat hij 40 dagen in de Palestijnse gevangenis zat vrijgelaten. Hij zou een voormalig lid van het Israëlische parlement hebben ontmoet, schrijft CBN News.

De Palestijnse Shahwan komt uit Bethlehem en dient families met zijn bediening Beit al Liqa. Toen bleek dat de Israëlische politicus en rabbi Yehudah Glick Beit al Liqa had bezocht, sloot de Palestijnse politie de bediening en arresteerde ze Shahwan.

Boze Palestijnen noemden Glick een extremist en vonden Beit al Liqa verraad ten opzichte van het Palestijnse volk: de bediening had het bezoek mogelijk gemaakt. De politicus staat erom bekend dat hij regelmatig bidt op de Tempelberg, iets waar de Palestijnen ernstig bezwaar tegen maken. Voor hen is het een heilige islamitische plek.

Er werd door familie en bekenden wekenlang gelobbyd voor Shahwans vrijlating. Uiteindelijk had dat effect, ondanks de inmenging van andere groeperingen die het bezoek een nationale criminele daad noemden. Ook werd er diverse keren geschoten op het gebouw van Beit al Liqa.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen