Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 april 2022 door Redactie

Rusland schuldig aan genocide? De Oekraïense Raad van Kerken vindt van wel

"Onmenselijke wreedheid tegen onschuldige burgers", het is duidelijk wat de Oekraïense Raad van Kerken en Religieuze Organisaties (AUCCRO) van de invasie van Rusland vindt. Ze noemt het in een officieel statement genocide en roept de wereld op tot acties die daarop aansluiten, meldt CNE News.

Er is geen twijfel over mogelijk dat Rusland aan de genocide van het Oekraïense volk bezig is, zegt men in het statement. Rusland zou niet alleen "prachtige nieuwe woonwijken, speeltuinen, ziekenhuizen en andere sociale instanties" hebben vernietigd, maar ook "de volledige bevolking hebben hebben uitgemoord". Daarmee refereert de Raad van Kerken aan de executie van Oekraïense burgers op straat en de vele verkrachtingen en martelingen waar duizenden burgers het slachtoffer van zijn."

Het roept internationale leiders er daarom ook toe op om de inval ook tot een genocide te verklaren en Oekraïne de benodigde wapens te sturen om "de terroristische staat Rusland te verslaan".

Dit lijkt nog ver weg: als de inval van Rusland als genocide wordt bestempeld, heeft dit grote gevolgen voor het daadwerkelijke ingrijpen van andere landen. Zij zijn dan moreel verplicht om hier tegen op te treden, zodat een internationaal conflict onvermijdelijk is.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen