Sela
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 april 2022 door Redactie

Toetsenist Adrian Roest verlaat Sela: "Er ontstaat nu ruimte voor mijn eigen zoektocht"

“Heel lang was de band gewoon een ding dat ik deed, nu merk ik steeds meer dat dit aan het veranderen is.” Na 17 jaar verlaat toetsenist Adrian Roest de populaire band Sela, meldt Groot Nieuws Radio

Roest: "Ik vind het heel erg belangrijk dat wat ik geloof en hoe ik mijn geloof inricht, matcht met de boodschap die ik breng”, vertelt hij. “En dat dit ook matcht met de verwachtingen die mensen hebben als ze de muziek van Sela luisteren. Daar is veel in veranderd en dat is steeds schever gaan lopen." Zo wil de toetsenist zijn geloof minder stellig en met meer ruimte voor twijfel onder woorden brengen. “Er ontstaat nu ruimte voor mijn eigen zoektocht.” 

“Ik heb een ongelooflijke groei mogen doormaken. Als persoon, muzikant en op geestelijk gebied. Dat is super waardevol en zoveel mooier dan ik ooit had durven dromen." Roest is dan ook dankbaar voor de jaren waarin hij voor Sela actief is geweest.

Frans Korpershoek
Eerder dit jaar maakte zanger Frans Korpershoek bekend dat hij de band Sela gaat verlaten. Korpershoek, sinds 2011 actief voor Sela, stopt in 2023 bij de band. Komend jaar wordt zijn afscheidsjaar. "Ik geloof dat er voor mij een seizoen komt waarbij ik andere talenten ga ontdekken", aldus Frans, die uitkijkt naar het aangaan van nieuwe uitdagingen, samen met zijn vrouw.

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het woordje ‘sela’ in Psalmen moet zijn: sola.