Bendelid King Kobra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

13 april 2022 door Patrick Goede

Voormalig bendelid bekeerde zich tot Jezus Christus: "Ik ervoer vrede op dat moment"

Gilbert werd op zijn 16e bendelid van King Kobra, zijn oom introduceerde hem en sloeg hem in elkaar als ontgroeningsritueel. Gilbert is blij dat hij nu ergens bij hoort en ergens goed in is. "Ik was nergens goed in behalve in het bendeleven. Iedereen wilde graag met mij vechten", vertelt Gilbert aan de 700 Club.

Op een gegeven moment wordt Gilbert echt geconfronteerd met zijn gevaarlijke levensstijl als hij na een steekpartij op de Intensive Care belandt. "Ik vroeg mij af of dit alles was in het leven. De drugs, de vechtpartijen en alles wat er bij het bendeleven komt kijken."

Kater
Toch valt Gilbert alweer gauw terug in het leven als bendelid. Hij wordt opgepakt voor drugsgebruik en komt in de gevangenis. Vervolgens belt hij zijn vriendin op om op borgtocht vrij te kunnen komen. "Ik vroeg haar om mij eruit te halen."

Zijn vriendin vraagt haar moeder om hulp die uiteindelijk met het geld over de brug komt. Op één voorwaarde, dat Gilbert meegaat naar de kerk. De volgende dag zit Gilbert met een kater in de kerk. "Ik was bang voor de moeder van mijn vriendin want ze zat in het kerkkoor, ik lette dus niet echt op. Op een gegeven moment kwam ze naar mij toe en ik dacht dat ze mij ging slaan. Maar in plaats daarvan stelde ze zich netjes aan mij voor."

Gilbert is geschokt door deze vriendelijke geste en op een gegeven moment geeft zijn vriendin haar leven aan Jezus, Gilbert besluit daarop het gesprek aan te gaan met de voorganger van de kerk. Bekijk het hele verhaal van Gilbert in onderstaande video van 700 Club!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen