Moslim sjeik
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 april 2022 door Patrick Goede

Islamitische sjeik na bekering tot christendom vergiftigd door zijn eigen vrouw

De 56-jarige Hiire Sadiki uit Oeganda is naar eigen zeggen vergiftigd door zijn eigen vrouw nadat zij erachter kwam dat hij zich tot het christendom had bekeerd. Volgens Morning Star News bekeerde Sadiki zich op 27 maart na lange gesprekken te hebben gevoerd met een pastor. Toen zijn vrouw er op 2 april achterkwam dat hij tot Jezus bad en niet tot Allah, besloot ze tot actie over te gaan. "Ze realiseerde zich dat ik mij bekeerd had", aldus Sadiki.

"Ze ondervroeg mij over de manier waarop ik bad. Ik vertelde haar dat ik in Isa was gaan geloven." Volgens Sadiki begon zijn vrouw toen in de koran op te zoeken welke straffen er waren voor afvalligen. Ook belde ze vervolgens met een aantal islamitische leiders waarna ze eten ging klaarmaken.

"Na 30 minuten kwam er een buurvrouw de keuken binnen en na een tijdje vertrok ze weer", aldus Sadiki. Na het eten begint Sadiki plots te braken. Hij belt zijn pastor op die hem naar het ziekenhuis brengt.

"Toen we bij het ziekenhuis aankwamen werd zijn toestand erger. Hij kreeg diarree en daar zat bloed in. Hij werd erg misselijk en bleef maar overgeven", vertelt de pastor. In het ziekenhuis wordt voedselvergiftiging geconstateerd. Terwijl zijn vrouw en kinderen nergens last van hebben na het eten ervan. De medicijnen slaan vervolgens niet aan en de conditie van de sjeik wordt als maar erger.

Nieuwe onderzoeken wijzen uit dat er een vorm van rattengif in het eten van Sadiki is gestopt. "Hij had behoorlijk wat bloed verloren", vertelt zijn voorganger. "Ik belde zijn vrouw op en begon haar vragen te stellen. Ze reageerde gefrustreerd en beschuldigde mij ervan haar man te hebben bekeerd. Ze zei dat ze niet meer met hem geassocieerd wilde worden en dat hij de dood verdiende voor het verlaten van de islam. Toen hing ze op."

De pastor heeft de verpleegkundigen opgedragen om alleen bezoek toe te laten dat toestemming heeft van Sadiki zelf. Sadiki's vrouw is er nu vandoor met hun drie kinderen van 16, 10 en 6 jaar oud. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat triest toch. Hopelijk komt deze vrouw ook ooit tot inzicht dat ze Jezus nodig heeft.