Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 april 2022 door Redactie

Wereldgezondheidsorganisatie wil dat abortus makkelijker wordt; christelijke organisatie kritisch

Abortus moet geliberaliseerd worden, vindt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Er zouden geen tijdsbeperkingen moeten zijn in het uitvoeren van een abortus en mensen zouden ook geen reden voor een abortus hoeven opgeven, tekent CNE News op. Dit verwerkt de organisatie in haar nieuwe richtlijnen, die naar eigen zeggen opgesteld zijn om de vele onveilige abortussen wereldwijd te voorkomen. Religieuze organisaties zijn bezorgd over het standpunt van de invloedrijke organisatie.

De vrijheid van geweten zou volgens de WHO zover gaan dat het een vrouw in haar vraag om een abortus niet mag beperken. Alyssa Koren, zegsvrouw van de christelijke belangenbehartiger Alliance Defending Freedom (ADF), vindt dat de WHO hiermee niet alleen het internationale recht negeert, maar het zelfs zou kunnen veranderen op lange termijn. Wetgevers moeten er volgens ADF op gewezen worden dat de WHO geen macht heeft op dit vlak en die toebehoort aan nationale parlementen, schrijft het Zweedse Várlden idag.

De aanbevelingen van de WHO luiden dus dat landen alle tijdsbeperkingen zouden moeten opgeven: dr. Ganatra van de organisatie noemt het een "medisch onnodige, beleidsmatige barrière voor een veilige abortus". Ook criminalisatie van abortus of het feit dat familie toestemming moet geven voor een abortus behoort volgens Ganatra tot deze categorie. "Het bewijs is duidelijk: als je niet-bedoelde zwangerschappen en onveilige abortussen wil voorkomen, moet je vrouwen en meisjes onderwijs geven (...) en ze toegang geven tot goede abortuszorg.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Sinds wanneer is zwangerschap een ziekte, waar je je als wereldgezondheidsorganisatie druk over moet maken om deze te bestrijden?
Vakanties
Hier adverteren?