Calvary Chapel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 april 2022 door Redactie

Kerken Californië krijgen miljoenen dollars omdat staat onterecht diensten verbood

Meer dan een jaar na dato zijn vijf kerken uit Californië door de gemeente gecompenseerd voor de strenge coronawetgeving rondom het houden van diensten. De kerken hebben door de schikking een paar miljoen te verdelen, nadat ze de staat aanklaagden omdat ze niet hetzelfde behandeld zouden zijn als musea, winkelcentra en sportscholen.

Tijdens de pandemie kregen kerken in Californië stevige boetes opgelegd als ze ondanks een verbod toch diensten belegden. Dat terwijl er voor publieke plekken als een vliegveld of winkelcentrum vaak andere regels golden. Het Hooggerechtshof oordeelde in februari 2021 dat kerken hun deuren toch mochten openen: het beleid was discriminerend ten opzichte van de godshuizen. Nu krijgen de Gateway City Church, de Home Church, de Spectrum Church, Orchard Community Church en de Trinity Bible Church dan ook een compensatie, nadat ze zich verenigden via het Pacific Justice Institute. 

Dit in tegenstelling tot de Calvary Chapel uit San Jose: van deze kerk wordt nog steeds verwacht dat ze 2.8 miljoen dollar aan de gemeente betalen. De kerk met als dominee Mike McClure kan nog een rechtszaak tegemoet zien om de boete te innen. Ze zouden de volksgezondheid op het spel hebben gezet, waardoor de boete toch moet worden betaald.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen