Muhammad Kace, International Christian Concern
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 april 2022 door Redactie

Christelijke Youtuber veroordeeld tot 10 jaar cel voor het beledigen van Mohammed

Een christelijke YouTuber uit Indonesië is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf, meldt International Christian Concern. De 56-jarige Muhammad Kace zou in 2014 zich als moslim tot het christendom hebben bekeerd en sindsdien zijn vorige geloof op YouTube hebben bekritiseerd. Nu is hij veroordeeld voor het beledigen van de profeet Mohammed.

De online preek waarin Kace de profeet belachelijk zou hebben gemaakt, ging viral, waardoor Kace vanuit heel Indonesië aandacht kreeg. In augustus werd hij dan ook gearresteerd, waarna hij op 6 april zijn vonnis te horen kreeg. Duizenden moslims drongen rond het gerechtsgebouw in West-Java aan op een strenge straf voor Kace.

De advocaat van de christen, Marin Lucas Imanjuntak, vindt de straf voor Kace buitenproportioneel, maar ontkent de beschuldiging niet. "In andere zaken zijn de veroordelingen veel lichter geweest. We zullen de uitspraak aanvechten."

Kace zou tijdens zijn detentie slecht behandeld zijn: volgens International Christian Concern werd hij geslagen en gemarteld. Ook zorgde een politieagent ervoor dat hij zijn eigen uitwerpselen moest eten. De politie heeft vijf verdachten aangewezen als oorzaak van zijn martelingen, toen het misbruik naar buiten kwam.

Indonesië is een van de grootste stijgers op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors en vindt zichzelf terug op plek 28. Extremistische groeperingen hebben in provincies als West-Java, waar Kace veroordeeld werd, een grote invloed op autoriteiten en de samenleving.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen