TWR Oekraïne
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 april 2022 door TWR

TWR Oekraïne bestaat op heftig moment dertig jaar: "Uitzendingen gaan door ondanks oorlogsgeweld"

‘We hadden natuurlijk nooit gedacht dat we deze heugelijke dag in zulke moeilijke omstandigheden zouden meemaken’, zeggen TWR-medewerkers uit Oekraïne op Facebook. Op 30 maart was het precies dertig jaar geleden dat TWR in Oekraïne van start ging. Begin dit jaar waren er plannen om dat te vieren, maar de oorlog veranderde alles. Het team werd uit hun twee studio’s en hun huizen verdreven en is nu verspreid over Oekraïne. Maar met dank aan God laten ze weten dat niemand van hen ernstig gewond of zelfs gedood is. De TWR-studio’s in twee zwaar gebombardeerde steden staan nog altijd overeind.

In deze moeilijke weken blijven de medewerkers zoeken naar mogelijkheden om anderen te helpen en de hoop van Jezus te verspreiden. De directeur van TWR Oekraïne schuilt met zijn gezin ver van hun eigen huis in de buurt van Kiev. Hij is door het leger ingelijfd om loopgraven te graven. Onderweg naar dit werk loopt hij soms met in de ene hand een schop en in de andere een mobiel, waarmee hij bemoedigende woorden opneemt voor de volgers op sociale media. 

Via twee zenders in Oost-Europa blijft TWR radioprogramma’s uitzenden in het Oekraïens en Russisch. De programmamakers stellen - ondanks alle beperkingen - alles in het werk om nieuwe, kwalitatief goede en inhoudelijke programma’s op te nemen om mensen te bemoedigen en te ondersteunen in alle trauma’s die zij oplopen. Ook voor kinderen zijn er uitzendingen. In hun programma 900 seconden komen Bijbelse en actuele onderwerpen voorbij. Daarnaast blijft TWR in Oekraïne actief op sociale media, zoals Facebook.

Het blijkt dat het aantal Oekraïense bezoekers op de internationale TWR-website met audiobestanden (www.twr360.org) enorm is gestegen de laatste weken. In Kiev bijvoorbeeld waren er 40% meer bezoekers op de site. Maar ook in andere Oost-Europese landen waar veel vluchtelingen zijn, stijgt het aantal gebruikers.

‘We zijn jullie erg dankbaar voor deze programma’s en in de huidige tijd van oorlog houden we niet op naar ze te luisteren’, reageerde een luisteraar. ‘Ze zijn nu nog inspirerender en nog noodzakelijker geworden.’

Meer informatie: www.twr.nl/oekraine. Hier is ook informatie beschikbaar over TWR-streams en -programma’s in het Oekraïens en Russisch die relevant kunnen zijn voor Oekraïense vluchtelingen die in Nederland verblijven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen