Nigeriaanse christen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 april 2022 door Redactie

Bewapende terroristen vermoorden Nigeriaanse christenen

Gewapende terroristen hebben de christelijke buitenwijk Angwan Bulus in het Nigeriaanse Kaduna overvallen. Bij de aanval schoten zij in het rond. Drie christenen kwamen om het leven, drie anderen raakten gewond, meldt Morning Star News. Een van de gestorven slachtoffers was werkzaam voor de christelijke organisatie Kaduna Rescue Mission. 

's Avonds schrokken de inwoners van de christelijke wijk in Kaduna van geweerschoten. Terroristen vielen de wijk binnen. Voorganger Ibrahim Simon is predikant in de omgeving. Op het moment van de aanval stuurde hij een bericht aan Morning Star News: "Bid voor ons. Wij worden op dit moment in Angwan Bulus aangevallen door terroristen. De gemeenschap wordt beschoten. Op dit moment zijn drie christenen overleden en drie andere christenen verwond."

Suzan Makama woont in de getroffen wijk. "Alleen God kan ons nu nog redden", aldus Makama. Ook Ezekiel Gabriel woont in Angwan Bulus. Hij was op het moment van de aanval net terug van een bezoek aan familieleden. "Ik was net thuis rond 21:00 uur toen ik geweerschoten hoorde. Terroristen vielen onze christelijke gemeenschap aan. Een aantal mensen is beschoten. Veel van de christenen sloegen op de vlucht, volwassenen en kinderen. Ook ik moest rennen voor mijn leven." Gabriel nam een aantal buren mee op weg naar een veiliger deel van Nigeria. "Christenen hebben zwaar te lijden in Kaduna."

Het is onduidelijk bij welke groepering de schutters horen. Verschillende terroristische organisaties zoals Boko Haram en Islamitische Staat West-Afrikaanse Provincie (ISWAP) zijn actief in Nigeria. Ook laten radicalen van de rondtrekkende Fulani-herdersstam een spoor van vernieling achter in voornamelijk het noorden van het land. Nigeria staat op plek 7 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?