Vitaliy Vinogradov
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 april 2022 door Redactie

Decaan christelijk instituut is één van de slachtoffers van gruwelijkheden Bucha

Wereldwijd wordt met afschuw gereageerd op de gruwelijkheden in de Oekraïense stad Bucha, waar veel burgers zouden zijn gedood door Russische militairen. Eén van de slachtoffers is een decaan van een klein theologisch seminarie in de hoofdstad Kiev, zo melden diverse christelijke media.

"Onze geliefde broeder Vitaliy Vinogradov werd dood aangetroffen in Bucha", zo verklaart het Kiev Slavic Evangelical Seminarie. "We kunnen geen woorden vinden om ons verdriet uit te drukken. Hij zal enorm gemist worden!", zo is op de Facebookpagina van het seminarie te lezen.

Vinogradov was als decaan verantwoordelijk voor het beheer van het seminarie. Hij studeerde aan het Kiev Bijbel Instituut en het desbetreffende seminarie, meldt Baptistnews. Het seminarie werd in 2014 opgericht om toekomstige kerkleiders toe te rusten. Het seminarie in Kiev is volgens CNE News verbonden aan de Theologische Universiteit in Osaka, Japan.

Honderden slachtoffers en VN-onderzoek
In Bucha zijn volgens burgemeester Anatoli Fjodoroek al zeker 410 lijken aangetroffen. Het is niet te verifiëren hoe de slachtoffers zijn omgekomen en of het allemaal burgers zijn. Sommigen van hen werden gevonden in massagraven. Om de plaats, die naast een strategisch vliegveld ligt, is vanaf de eerste dag van de Russische aanval hevig gevochten.

De Verenigde Naties zijn van plan om mensenrechtenexperts de moord op honderden burgers in de Oekraïense plaats Bucha te laten onderzoeken. Wanneer het onderzoek begint, is niet bekendgemaakt. Het panel moet bewijs voor mogelijke oorlogsmisdaden verzamelen. De Oekraïense regering kondigde eerder aan met het Internationaal Strafhof, het Rode Kruis en de Europese Unie te gaan samenwerken om de misdaden in Bucha en andere steden te onderzoeken.

Rusland heeft zondag ontkend de burgers te hebben gedood. De foto's zijn volgens het Russische ministerie van Defensie "de zoveelste provocatie".


Oorlog Oekraïne
- Oekraïnedebat: een gebed en een psalm in de Tweede Kamer
- Segers beschuldigt Poetin van blasfemie: “Jezus geciteerd om bloedbad goed te praten”
- Zien we elementen van de eindtijd in de oorlog tegen Oekraïne?
- Mag ik als christen Poetin haten?
- Zendeling Stefanie de Wildt blijft in Oekraïne: "De Heere geeft ons vrede en ik hoef niet bang te zijn"
Meer over Oorlog Oekraïne »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?